10
Haziran
2022
Rektör Demir’in Ciğerparelerinin Büyük Başarısı

Öğrencilerini çocuklarından ayırmadığını her defasında dile getiren ve onlara ciğerparem diye hitap eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Üniversitemiz ile Tüpraş iş birliğinde imzalanan “Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı” kapsamında Tüpraş’ta, girişimcilik ve inovasyon kampına giren öğrencilerimizi ziyaret etti. 9-10 Haziran tarihleri arasında Batman Tüpraş Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen kamp ziyaretinde Rektör Demir’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin de eşlik etti.



Fikir üretim aşamasıyla devam eden “Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı” kapsamında iki gün boyunca kampa alınan öğrenciler, mentorler eşliğinde hayata geçirmek istedikleri projelerle ilgili farklı takımlar halinde fikirler üretmeye çalıştılar.  
Öğrenci takımlarının sundukları fikirler ve geliştirmeye çalıştıkları projeler hakkında öğrencilerden ve mentorlerden bilgiler alan Rektör Demir, öğrencilerin fikir ve projelerinin oldukça nitelikli olduğunu ifade etti. Batman Üniversitesi olarak öğrencilerin lehine olabilecek her türlü iş birliğini yapmaya hazır olduklarını belirten Rektör Demir, geleceğimiz olan çocuklarımızın, “ciğerparelerimizin” her fikrini önemli bulduklarını ve bu fikirlerini hayata geçirebilmeleri için onlara her türlü olanağı sağlayacaklarını söyledi.



Kamptaki bir öğrencinin, Rektör Demir’in söylemini alıntıladığı “ciğerpare öğrencilerimin büyük başarısı” yazılı not kâğıdını paylaşması üzerine Rektör Demir, ciğerparelerim dediği öğrencilerinin başarılarını kendi çocuğunun başarısı olarak gördüğünü ve öğrencilerinin elde ettikleri her başarının kendisini çok gururlandırdığını dile getirdi.