17
Temmuz
2023
Rektör Demir İlimizde Düzenlenen 15 Temmuz Etkinliklerine Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, tarihimizin en önemli dönem noktalarından biri olan 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yılında ilimizde yapılan  etkinliklere katıldı. Etkinlikler kapsamında Vali Ekrem Canalp ve il protokol üyeleriyle birlikte hain saldırının ardından şehit olan vatandaşlarımız Şehit Cevat Gülmez ile Şehit İsmail Seven’in kabirleri ziyaret edildi. Okunan duaların ardından şehitlerin kabirlerine çiçekler bırakıldı.



Rektör Demir: “Vatan İçin, Din İçin, Millet İçin, Bağımsızlığımız İçin Canlarını Feda Etmiş Tüm Şehitlerimize Allah'tan Rahmet Diliyoruz
Batman Valiliği bünyesinde koordine edilen anma etkinliğinde, Üniversitemiz tarafından Atatürk Parkı’nda açılışı yapılan "15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü" konulu fotoğraf sergisine katılan Rektör Demir, “Şehitlerimizi yâd etmek, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunmak, milletimizin demokrasiye olan inancı ve bağlılığını gelecek nesillere aktarmak birincil görevimizdir” ifadelerini kullandı.



Vali Canalp: "Millet, Devleti ve Ülkesiyle Bir Bütündür"
Aziz Türk Milletinin ve kahraman güvenlik güçlerimizin darbe girişimi karşısında gösterdikleri milli iradenin her zaman hatırlanıp verilen onurlu mücadelenin hatıralarını yaşatmak adına düzenlenen etkinliklere Vali Canalp ve Rektör Demir'in yanı sıra il ptotokolü, kamu kurum müdürleri, şehit yakınları, gazilerimiz ve aileleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaşımız katılım gösterdi. Atatürk Parkında düzenlenen program; Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Müftüsü Nihat Kök tarafından şehitlerimizin ruhlarına dua okunması ile başladı. Program, Vali Canalp’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla devam etti. Vali Canalp, “Milletimiz, devletimizin istikbalini korumak için bayraklar inmesin, ezanlar susmasın diye canından, malından ve her şeyinden fedakârlık gösterdi. Bize bugünü yaşatmış olan şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Gazilerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Millet, devleti ve ülkesiyle bir bütündür. Cenabı Allah bütünlüğümüzü bozmasın, bizleri her zaman için bir ve bütün kılsın” dedi.



Konuşmanın ardından Batman Valisi, Garnizon Komutan Vekili ve Cumhuriyet Başsavcısı  tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve sporculara ödülleri verildi. Programın devamında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı "15 Temmuz Millete Sesleniş Konuşması" dev ekrana yansıtıldı. Grup Tillo konserinin ardından program; Malatya Battalgazi Mehter Takımının gösterisi ve Batman Belediyesi Müzik Korosu konserleriyle devam etti.