17
Kasım
2023
Rektör Demir İçişleri Bakanlığı Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni Başvurularına İlişkin İş Birliği Protokolü İmza Törenine Katıldı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni Başvurularına İlişkin İş Birliği Protokolü sebebiyle 15 Kasım 2023 tarihinde İçişleri Bakanlığında imza töreni düzenlendi. Düzenlenen protokole İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Kemal Şenocak, Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Prof. Dr. Arif Bilgin, Prof. Dr. Mahmut Ak ve Bakanlık bürokratları katıldı.



Göç İdaresi Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı  arasında imzalanan bu protokol ile ülkemizin insan hareketliliği yoğun bir coğrafyada bulunmasına ve yükseköğrenimde kaliteli eğitim sağlamasına bağlı olarak 198 ülkeden öğrencinin eğitim aldığı üniversitelerimizde, öğrencilerin vize ve ikamet izni gibi konulardaki bürokratik işlemleri en aza indirerek uluslararası anlamda başarılı öğrencileri kazanmayı ve onlara ülkemizde yükseköğrenim imkânı sağlamayı hedefliyor.
Protokolün imzalanmasının ardından içerik hakkında gerekli bilgilendirme ve yönlendirmelerin ilgili çevrelerle paylaşıldığı bir toplantı düzenlendi. 16 Kasım 2023 tarihinde YÖK Konferans salonunda yapılan toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir de katıldı. Kalite odaklı ve akademik performansa dayalı yönetim anlayışını benimseyen; çeşitliliği ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan gücü profili ile üniversite-sektör iş birliği modellerini destekleyen; ulusal, bölgesel ve küresel sorunlara duyarlı, evrensel düzeyde geleceğe yön veren yenilikçi ve rekabetçi bir yükseköğretim sisteminin inşa edilmesi gibi konuların da konuşulduğu toplantı yapılan bilgilendirmelerin ardından sona erdi.