07
Ocak
2022
Rektör Demir Hayata Dokun Projesi Kapsamında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Her alanda eğitime destek vermek ve öğrencileri geleceğe daha nitelikli olarak hazırlamayı amaçlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Hayata Dokun Projesi kapsamında Gercüş ilçesinde lise öğrencileri ile bir araya geldi. 7 Ocak 2022 tarihinde öğrencilerle buluşan Rektör Demir tarafından öğrencilere “Kariyer Gelişimi” konulu konferans verildi.
Rektör Demir: “Geleceğimizin Fenerlerinin Sizlerin Arasından Çıkmasını Umuyoruz”
Geleceğimizin fenerlerinin ilimiz öğrencilerinin arasından çıkmasını umduklarını anlatan Rektör Demir, bu konferans ile öğrencilerin kişisel gelişimine ve kariyer bilincine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşini açıklayarak kariyer gelişiminin bir ihtiyaç olduğuna değinen Prof. Dr. İdris Demir, kariyer kavramını mesleki yönden kendini gerçekleştirme yolu olarak tanımladı. Kariyerin başarı elde etmek amacıyla bireyin yaptığı işleri, iş yaşamındaki gelişme ve ilerlemeleri içeren bir kavram olduğunu açıklayan Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Bireysel kariyer gelişimi, bireyin kariyer yönetiminin süreğen bir çıktısıdır. İnsanın iş yaşamındaki bilgi, beceri, yetkinlikler, sorumluluklar, temsil düzeyleri gibi çeşitli kazanımlar edinme bakımından birikimli ilerleyişini gösterir. Bireysel kariyer planlaması ise bir bireyin kendi yeteneklerini ve ilgi alanlarını değerlendirmesini, kariyer fırsatlarını incelemesini, kariyer amaçlarını oluşturmasını, amaçlara ulaştıracak araçlar belirlemesini ve uygun geliştirici yolları öngören bir süreçtir. Etkili bir kariyer gelişimi nitelikli bir kariyer yönetimine bu da yine nitelikli bir kariyer planına bağlıdır.”



Rektör Demir: “Geleceğimizi Planlayarak ve Doğru Adımlar Atarak Başarıya Ulaşabiliriz”
Bireysel kariyer planlaması yaparken kişinin kendini tanıması, seçeneklerini tanıması, özelliklerini seçenekler ile karşılaştırması ve sonrasında girişimde bulunması olarak sıralayan Rektör Demir, bireylerin iş hayatlarında karşılaştığı sorunlara karşı dirençli olması ve sabırlı davranarak bilinçli tercihler yapması gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kişinin geleceğini planlayarak ve doğru adımlar atarak başarılı olabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. İdris Demir, zamanın öneminden bahsederek geleceğe yeni tohumlar ekmek gerektiğinin altını çizdi.
Öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e plaket takdim edilmesiyle konferans sona erdi.