13
Kasım
2023
Rektör Demir Hasankeyf’te Düzenlenen Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası'nın Final Yarışlarına Katıldı

Batman Valiliği ve Batman Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonalara, Batman Valisi Ekrem Canalp, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şafi Özperk, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, TMF Asbaşkanları Ogün Baysan ve Mahmut Nedim Akülke ve çok sayıda vatandaş katıldı. Final yarışının 12 Kasım 2023 tarihinde yapılan ve 2 gün süren şampiyonluk yarışları 32 sporcunun katılımı ile 8 kategoride gerçekleştirildi.



Kadim topraklarda yapılan bu tür etkinliklerin gurur verici olduğunu ifade eden Rektör Demir, Batman Valiliğine ve Batman Belediyesine ev sahipliği yaptıkları etkinlik için teşekkür etti. Yarışmacıları da kutlayan Demir: “12 bin yıllık tarihi dokusu ile Hasankeyf ilçemiz yeniden Türkiye’nin gündemine gelmiş oldu. Kültürümüzü, tarihimizi ve sporumuzu tanıtabileceğimiz bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini tüm vatandaşlarımız gibi bizde isteriz, bu noktada üniversite olarak üzerimize düşecek bir sorumluluk var ise de buna hazırız” ifadelerini kullandı.



Dereceye giren sporculara ödüllerinin takdim edilmesinin ardından etkinlik sona erdi.