Rektör Demir Hasankeyf Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali’ne Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ilimizin Hasankeyf ilçesinde üçüncüsü organize edilen Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivaline katıldı. 7 Ekim 2023 tarihinde limanda düzenlenen festival, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla halk oyunları gösterisinin ardından Vali Ekrem Canalp açış konuşmasını yapmasıyla devam etti.

Kasım ayında Hasankeyf’te üç Türkiye şampiyonasının yapılacağını belirten Vali Canalp, “Hasankeyf’te kasım ayının başlangıcında üç Türkiye şampiyonasını beraberce yapacağız. İlki Su Jeti Türkiye Şampiyonası olacak, ikincisi Flyboard Türkiye Şampiyonası olacak, üçüncüsü de Motosurf Türkiye Şampiyonası’nı Hasankeyf’te gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Rektör Demir: “Sayısız medeniyete yurt olan Hasankeyf’in bereketli topraklarını tüm dünyaya tanıtacağız”
Festival alanında üniversitemiz standını gezen Rektör Demir, her platformda yer alarak ilimizde gerçekleşecek olan sosyal ve bilimsel faaliyetlere Batman Üniversitesi olarak tam destek vereceklerini belirtti.
Festival kapsamında jet ski, tekne turu, zodyak gösterisi ve tüplü dalış yapıldı.