18
Ekim
2022
Rektör Demir e-İnsan Tanıtım Töreni’ne Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir,  Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "e-insan Tanıtım Töreni”ne katıldı. 18 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen törene devlet erkânı, bakanlar, ilgili kurum temsilcileri başkanları, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin katıldı. 


 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ulusal Staj Programının 2023 Yılı Başvurularını Bugün İtibariyle Açacağız”
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ulusal staj programının 2023 yılı başvurularını bugün itibariyle açacaklarını ifade etti.  Yaz stajları için ödenilen asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükselteceklerini belirten Erdoğan, öğrencilerin ilave olarak staj sonrası yarı zamanlı çalışmaya devam edebilmelerini temin amacıyla geliştirilen yetenek yönetim modelini de yaygınlaştıracaklarını kaydetti. Hem kamu hem de özel sektör tarafının uzun zamandır beklediği Türkiye'nin insan kaynakları envanterinin hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir sonraki adım olarak kamu ve özel sektörün gelecekte ihtiyaç duyacağı beceri ve yetkinlikteki insan kaynağının belirlenmesi amacıyla 2023-2027 stratejik insan kaynağı planlamasının çalışmalarına başladıklarını söyledi.


 
Rektör Demir: “Üniversitemiz Ülke Vizyonuyla Uyumlu Bir Perspektife Sahip”
Törenin ardından açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ülkemizin gençleri ile kamu ve özel sektör çalışanları için önemli olduğu ifadelerinde bulundu. Batman Üniversitesinin insan ve genç odaklı çalışmalara ağırlık verdiğini dile getiren Rektör Demir, üniversitemizin ülke vizyonuyla uyumlu bir perspektife sahip olduğunun altını çizdi.