26
Temmuz
2023
Rektör Demir Diş Hekimliği Fakültesi Akademisyenleri ile Görüştü

Bölgenin ve ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda tercih edilme oranı yüksek fakülteler, bölümler ve programların açıldığı üniversitemizde Diş Hekimliği Fakültesi ile toplam fakülte sayımız 11’e yükseldi. Teknik altyapının ve akademisyen ihtiyacının tamamlandığı diş hekimliği fakültemizde yeni dönemde eğitim, öğretim faaliyetleri için hazırlıklar tamamlandı. Paydaşları ile sürekli işbirliği içinde olan ve çağın gereksinimlerine ayak uyduran fakültemizin akademisyen kadrosuyla bir araya gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, 25 Temmuz 2023 tarihinde merkez kampüs diş hekimliği laboratuvarlarını gezerek, son gelişmeleri yakından takip etti.



Rektör Demir: “Öğrencilerimiz Eğitim Masalarından Donanımlı Diş Hekimleri Olarak Yetişecekler”
Preklinik ve simülasyon laboratuvarlarını ziyaret eden Rektör Demir, “Fakültemiz çağdaş klinik eğitimi için diş ünitleri, radyolojik görüntüleme cihazları, her branşa özgün dental aletler ve malzemeler açısından en üstün teknolojik donanıma sahiptir. Öğrencilerimiz son teknoloji ile donatılmış fakültemizde klinik eğitimlerini alarak, güncel bilgi ve deneyime sahip en son teknolojiyi kullanabilen diş hekimleri olarak ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde görev alabilecekler” ifadelerini kullandı.
Pedodonti Klinik bilimler ve Temel Bilimler Bölümleri ve Oral Diagnoz, Ağız Diş Çene Cerrahisi, Ortodonti, Endodonti, Periondontoloji, Konservatif Diş Tedavisi anabilim dallarında klinik bilimlere ait dersler ve uygulama eğitimi alanlarında yetkin, çağdaş bilgi ve beceri sahibi, araştırmacı, ulusal ve uluslararası platformda vizyon sahibi, güçlü bir akademik kadronun olacağı Diş Hekimliği Fakültemizde 30 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.