14
Şubat
2022
Rektör Demir DeneYap Türkiye Sınavlarına ve TÜBİTAK Kitaplıklarının Açılışına Katıldı

Batman DeneYap Türkiye uygulama sınav merkezinde incelemelerde bulunmak ve  TÜBİTAK Kitaplıklarının toplu  açılışını yapmak üzere Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 12 Şubat 2022 tarihinde ilimizi ziyaret etti. Ziyaretleri esnasında Prof. Dr. Hasan Mandal’a Batman Valisi Hulusi Şahin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir,  Batman Belediyesi Başkan Yardımcıları Muzaffer Özkan, Ali Osman Bilgili ve Adnan Yörük,  İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk ile İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Ömer Faruk Özel eşlik etti.



İlk olarak Batman Valiliğini ziyaret eden Prof. Dr. Hasan Mandal, ilimizde yapılan çalışmalar hakkında Vali Şahin ile istişarelerde bulundu. Valilik ziyaretinin ardından Vali Şahin ve beraberindeki heyet ile birlikte Batman Gençlik Merkezinde yapılan DeneYap Türkiye Uygulama Sınavına katılan öğrencileri ziyaret eden Başkan Mandal,  öğrenciler tarafından tasarlanan projeleri bir süre izleyerek yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.



Prof. Dr. Hasan Mandal: “2023 Yılına Kadar 81 İlde 100 Atölye Kurulmasını Hedefliyoruz”
Ziyareti sırasında bir konuşma yaparak Deneyap Türkiye atölyelerinin Türkiye'nin teknolojiyi ithal eden değil en baştan itibaren tasarlayan, geliştiren, üreten ve tüm dünyaya sunan bir ülke olma çabalarının parçası olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Mandal,  şimdiye kadar Türkiye genelinde 55 ilde 66 DeneYap atölyesinin kurulduğunu ifade etti. 2023 yılına kadar 81 ilde 100 atölyenin kurulmasının hedeflendiğini söyleyen  Prof. Dr. Hasan Mandal konuşmasına şu şekilde devam etti: “Öğrencilerimiz; robotik kodlama, nanoteknoloji, biyoteknoloji, enerji teknolojileri ve siber teknoloji alanında üç yıl boyunca ücretsiz olarak eğitim alacaklar. Türkiye nasıl savunma sanayiinde kendi kendine yeten bir ülke haline geldiyse diğer teknolojilerde de bunu yapabilecek güçte olduğunu göstermenin en büyük örneklerinden biri bu öğrencilerimizdir.”



Vali Şahin: “DeneYap Türkiye Projesine En Çok Başvuru Yapan İl Batman”
Türkiye’de nüfusa oranla Deneyap Türkiye projesine en yüksek başvuru yapan ilin Batman olduğunu belirten Vali Şahin, 5 bin 700 civarında öğrencinin DeneYap Türkiye sınavına başvurduğunu, yapılan elemeler sonucunda 500 öğrencinin sınava girdiğini kaydetti.


 
Prof. Dr. Hasan Mandal ve beraberindeki heyetin öğrencileri ziyaretinin ardından Batman Valiliği, Batman Belediyesi, TÜBİTAK ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle ilimiz merkezinde 236 okulda oluşturulan TÜBİTAK Kitaplıklarının toplu açılışı Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kitap Okuma Noktasında gerçekleştirildi.
 


Rektör Demir: “Eğitim Faaliyetlerine Destek Vermek Bizi Mutlu Ediyor”
İlimiz açısından yaşanan bu gelişmelerin çok önemli olduğuna değinen ve öğrencilerin böylesine değerli projelerde yer almalarının kendilerini çok mutlu ettiğini anlatan Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi olarak eğitimde kaliteyi ve niteliği artırmak için kendilerinin de önemli çalışmalar yaptığına dikkat çekti. Üniversite-şehir bütünleşmesini çok önemsediklerini anlatan Rektör Demir, ilimizde yapılacak olan tüm eğitim faaliyetlerine destek vermekten memnuniyet duyacaklarını kaydetti.