25
Mayıs
2023
Rektör Demir’den Yunus Emre Enstitüsü’ne Ziyaret

Üniversitemizi temsilen yaptığı tanıtıcı gezi ve ziyaretlerin yanında ikili iş ortaklıklarına da önem veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret etti. Enstitü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. A. Kutalmış Yalçın’ı makamında ziyaret eden Rektör Demir, Üniversitemizin çalışmaları hakkında Yalçın’a bilgiler verdi.  



Yalçın: “Öğrencileriyle Türkçe Öğretimine Yaptıkları Katkıdan Dolayı Batman Üniversitesi’ni Takdir Etmekteyiz”
Türkçe’nin birleştirici bir güç ve kültürel değerlerimizin yapı taşı olduğunu dile getiren Yalçın, Üniversitemize desteklerinin hep süreceğini, bu konuda yapılacak iş birlikleri için hazır olduklarını dile getirdi.
Rektör Demir: “Üniversitemizde Türkçe Öğretimine Olan İlgi Mutluluk Verici”
Yunus Emre Enstitüsü’nün hem yurtiçi hem yurtdışı bağlantılarında Türk Dili ve kültürünü yayma çalışmalarını takip ettiklerini dile getiren Rektör Demir, “Batman Üniversitesi olarak bölüm ve programlarımızla Türkçe eğitim ve öğretimini öğrencilerimize alanında uzman akademisyenlerimizle vermekteyiz. Yabancı uyruklu öğrencilerimize yaptığımız kültürel çalışmalarla Türkçe öğretimini yayarak ülkemize ve kültürümüze adapte olmalarını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.