Kasım
Rektör Demir’den Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e Ziyaret

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir,  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret etti. 16 Kasım 2023 tarihinde Bakan Şimşek’in makamında gerçekleşen ziyarette üniversitemizin akademik ve fiziki gelişiminin yanı sıra bölgesel konular görüşüldü.
Üniversitemizin çalışmaları hakkında Bakan Şimşek’e detaylı bilgiler veren Rektör Demir, enerji alanında ihtisaslaşan üniversitemizin bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sunacak projeler ürettiğini söyledi ve enerji alanında yapılan çalışmalardan bahsetti. Yeni açılan bölüm ve programlarla nitelikli eğitim imkânı sunan üniversitemizin artan öğrenci sayısı ile bölgesinde öncü üniversiteler arasında yer alacağını dile getiren Rektör Demir, aynı zamanda uluslararasılaşma yolunda önemli adımlar attığını sözlerine ekledi. Rektör Demir ziyaret sonunda Bakan Şimşek’e misafirperverliği için teşekkür ederek üniversitemizin çıkarmış olduğu “Dün Bugün Yarın Batman” kitabını hediye etti.

Batman Üniversitesinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Bakan Şimşek, Rektör Demir'e çalışmalarında başarılar diledi.