30
Ekim
2023
Rektör Demir Cumhuriyet Bayramının 100. Yıl Kutlamalarına Katıldı

Milli ve manevi değerleri önemseyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir Cumhuriyetimizin 100.yılı nedeniyle ilimizde düzenlenen coşkulu kutlama törenine katıldı. 29 Ekim 2023 tarihinde Valilik karşısında bulunan Turgut Özal Bulvarı’nda düzenlenen kutlama tören ile devam etti. Programa Batman Valisi Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp, Rektör Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Vali Yardımcıları, protokol üyeleri, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kutlamada Valimizin Cumhuriyet Bayramı Kutlama mesajı, okulların hazırladıkları şiir dinletileri ve halkoyunları gösterilerine yer verildi. 



Vali Canalp, “Bugün, geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişimizin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.



Rektör Demir: “Cumhuriyetimizi Daha Müreffeh Yarınlara Ulaştıracağız”
Rektör Demir: “Bir milletin varoluş mücadelesinin ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ düşüncesine dönüştüğü Cumhuriyetimizin 100. yılına gururla ulaştık. Batman Üniversitesi olarak büyük bir gururla çıktığımız gelecek yolculuğunda gençlerimizle yan yana Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak, her geçen gün daha güçlü ve daha müreffeh yarınlara ulaştıracağız. Bunu damarlarımızdaki asil kandan aldığımız güçle yapacağız” dedi.



Kutlamalar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesini ardından tören geçişiyle sona erdi. Program sonrasında Vali Canalp, Rektör Demir’i makamında ağırladı.