29
Ekim
2022
Rektör Demir Cumhuriyet Bayramı Kutlama Törenlerine Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümü nedeniyle ilimizde düzenlenen kutlama törenlerine katıldı. Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp,  il protokolü, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STK temsilcileri, gaziler, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.



Coşku dolu anların yaşandığı törende konuşma yapan Vali Canalp, "Ay yıldızlı bayrağımızın altında, vakit tek yürek olma vaktidir. Vakit, akıl ve gönül birliği vaktidir. Vakit, ecdattan teslim alınan mirası geleceğimizin teminatı gençlere en iyi şekilde teslim edebilmek için gayret gösterme vaktidir." dedi
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Halk Eğitim Merkezi halkoyunları ekibinin gösterisi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon ile atletizm dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesini ardından tören geçişiyle sona erdi.