01
Kasım
2021
Rektör Demir Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinliklerine Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Cumhuriyetimizin 98. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katıldı. 28 Ekim 2021 tarihinde Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenk koyulmasının ardından Vali Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Yıldırım, İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Kürklü, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ilimiz yöneticileri, şehit yakınları, gaziler, çok sayıda öğrenci ve vatandaş ile birlikte Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine geçildi.



Törende bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, Cumhuriyetimizin 98. yaş gününde Türkiye Cumhuriyeti’nin her yönüyle dünyanın en önde gelen, sözü dinlenen, oyun kurucu olarak kabul edilen büyük bir ülke olarak tarih sahnesinde hak ettiği yeri almaya başladığını söyledi.  Yüzüncü kuruluş yılına yaklaştığımız bu günlerde Türkiye’nin her zaman olduğu gibi yine mazlumların savunucusu, hakkı ve hakikati vaz eden bir büyük medeniyeti temsil ettiğini anlatan Vali Şahin, gün geçtikçe ve güçlendikçe bu vasfımızın daha da etkili bir biçimde ortaya koyulacağını kaydetti.



Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri 29 Ekim 2021 tarihinde Batman Valisi Hulusi Şahin ve Eşi Ebru Şahin’in ev sahipliğinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Fuaye Salonundaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni ile son buldu.