21
Ocak
2022
Rektör Demir Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Üniversitemizi Anlattı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun teşrifleri ile 15 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilen Adnan Menderes Demokrasi Müzesinin açılışına katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, müze açılışının ardından Cumhurbaşkanımız ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Rektör Demir ve Cumhurbaşkanımız üniversitemiz ile ilgili çeşitli konularda istişarelerde bulundular.



Göreve geldiği günden bu yana Batman Üniversitesinin gelişimi için yaptıkları çalışmalardan söz eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, çalışmaların üniversite ve il kalkınmasına destek olmasının yanı sıra öğrencilerin memnuniyeti için yürütüldüğünü anlattı.  Üniversitemizde personel ve öğrencilerden gelen taleplerin değerlendirildiğini belirten Rektör Demir, gelen talepler doğrultusunda üniversitemizin ihtiyaçlarının tespit edilip giderilmeye çalışıldığını ifade etti.
Üniversite olarak bölgesel kalkınmaya destek vermek adına Batman ilinde bulunan kurum ve kuruluşlarla çeşitli iş birliği çalışmaları yürüttüklerini vurgulayan Rektör Demir, enerji alanında pilot üniversite seçilen üniversitemizin bölgesel kalkınma çalışmalarına hızla devam ettiğini kaydetti. Üniversitemize verilen enerji alanında ihtisaslaşma payesinin TRC3 Bölgesinde bulunan Batman ilinin gelişimi için son derece önemli olduğunun altını çizen Rektör Demir, Batman ilinin enerji potansiyelini açığa çıkaracak proje çalışmalarının üniversitemiz tarafından değerlendirildiğini sözlerine ekledi.