19
Ekim
2022
Rektör Demir Bölgesel Kalkınma Dergisi Tanıtım Toplantısı’na Katıldı

Bölgesel kalkınmada Batman Üniversitesinin rolünü artırmak için birçok kurum ve kuruluşla akademik iş birliği protokolü imzalayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yayın hayatına başlayacak Bölgesel Kalkınma Dergisi Tanıtım Toplantısı’na katıldı. 19 Ekim 2022 tarihinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bölgesel Kalkınma Dergisi Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Neşe Kumral, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri katıldı. 


 
Bakan Varank’ın açış konuşmasının ardından tanıtım filmi gösterimiyle başlayan toplantı programı,  Bölgesel Kalkınma Dergisi Editörü Dr. Deniz Akkahve’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Bölgesel Kalkınmada Kamu-Akademi İş Birliği: Beklentiler ve Fırsatlar” başlıklı panelle devam etti.
 
Rektör Demir: “Üniversitemizin Akademik Bilgi Birikimini Bölge, Şehir ve Kamu Yararına Kullanmaya Çalışıyoruz”
Toplantının ardından açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin bulunduğu bölgenin kalkınması adına, enerji alanı başta olmak üzere birçok farklı alanda önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Batman Üniversitesinin akademik kapasitesinin ve niteliğinin her geçen gün arttığını söyleyen Rektör Demir, üniversitemizin akademik bilgi birikimini şehir, bölge ve kamu yararına kullanmaya çalıştıklarını kaydetti.  Toplumun üniversitelerden büyük beklentileri olduğunu dile getiren Rektör Demir, toplumun beklentilerine akademik bir bakışla karşılık vermek için birçok iş birliğini hayata geçirdiklerini vurguladı. Şehir ve bölgeyle bütünleşme ve şehrin temel sorunlarının çözümüne katkı sunma yönündeki akademik çalışmaların artırılması için her hafta farklı kurum ve sektör temsilcileriyle farklı konularda buluşma toplantıları gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Demir,  Batman Üniversitesinin bölge kalkınmasında önemli kurumlardan biri olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.


 
Bölgesel Kalkınma Dergisi Tanıtım Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.