21
Ekim
2022
Rektör Demir Blokzincir İstanbul Programına Katıldı

Dünyadaki dijital dönüşümleri yakından takip ederek gerekli çalışmaların üniversitemizde de yürütülmesi için projeler tasarlanmasını önemseyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen “Blokzincir İstanbul” programına katıldı. 21 Ekim 2022 tarihinde İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, uluslararası katılımcıları, kamu ve özel sektör temsilcileri bir araya geldi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Zamanın Ruhuna Uygun Şekilde Güçlü Bir Teknolojik Altyapı Kurmayı da İhmal Etmedik”
Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin asırlık yatırım eksikliklerini tamamlamak için çalışırken zamanın ruhuna uygun şekilde güçlü bir teknolojik altyapı kurmayı da ihmal etmediklerini dile getirdi. Teknoloji son bir asırda çok hızlı ilerlediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim de bu hıza uyum sağlamamız şarttır. Başka türlü ülkemizi 2053 vizyonumuzun hedefleriyle buluşturamayız. Diğer gelişmelerin yanı sıra artık kendi uydularını üreten, kendi uzay programını başlatan bir ülke haline gelmemiz, internet altyapımızı geliştirmemiz, elektronik devlet uygulamalarımızı yaygınlaştırmamız bunların işaretidir. İnternette fiber altyapı konusunda biraz yavaş gidiyoruz. Onu da hızlandırmamız gerektiğinin farkındayız. İnşallah yakında bu konuda çok önemli adımları hızla hayata geçirmiş olacağız. Hiç şüphesiz teknolojide elde edilen kazanımların temelinde araştırma, genişleme faaliyetleri vardır. "
 
Rektör Demir: “Batman Üniversitesinin, Enerji Alanında Yapacağı Bütün Çalışmalarının Dijital Öğelerle de Desteklenmesi Gerekiyor”
Programın ardından açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, dijital gelişmelere kayıtsız kalmayarak dünyayla eş zamanlı olarak alt yapı çalışmaları yürüten ülkemizin bu önemli vizyonunu Batman Üniversitesinin de yakından takip ederek gerekli çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Dijital dönüşümlere ayak uydurmanın çok önemli olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini söyleyen Rektör Demir, bu minvalde Türkiye'nin en büyük bilişim festivali olan Uluslararası Bilişim Kongresi’nde yerli ve yabancı bilim insanlarını Batman Üniversitesinde bir araya getirdiklerini, “Dijital Türkiye” başlıklı konferansla Dr. Ömer İleri’yi üniversitemiz öğrencileriyle buluşturduklarını söyledi.  Enerji alanında pilot üniversite seçilen Batman Üniversitesinin, enerji alanında yapacağı bütün çalışmalarının dijital öğelerle de desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Demir, enerji ve dijitalliğin birbirini besleyen iki temel bileşen olduklarını sözlerine ekledi.