14
Mayıs
2024
Rektör Demir Bingöl Üniversitesinde Düzenlenen Uluslararasılaşma Konferansına Katıldı

Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Birol AKGÜN ve Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet ÖZKAN'ın katılımıyla, 14 Mayıs 2024 tarihinde "Yükseköğretimde Uluslararasılaşma ve Üniversitelerimiz" ve "Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye" konularında bir konferans düzenlendi. Düzenlenen bu konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Yabancı Uyruklu Öğrenci Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Yiğit Karabulut da katıldı.



Konferansta, Türkiye'nin yükseköğretimde ve genel olarak eğitim alanında uluslararasılaşma sürecindeki durumu ele alındı. Konuşmacılar, uluslararasılaşmanın üniversitelerimiz ve Türkiye açısından sağladığı fırsatları ve geliştirilmesi gereken konuları değerlendirdiler.
Prof. Dr. Birol AKGÜN, uluslararasılaşmanın eğitimdeki rolü üzerine yapılan çalışmalara değinerek, Türkiye Maarif Vakfı'nın bu alandaki faaliyetlerini aktardı. Prof. Dr. Mehmet ÖZKAN ise Türkiye'nin uluslararasılaşma sürecindeki stratejilerini ve hedeflerini paylaştı.
Rektör Demir, Üniversitemizin uluslararasılaşma konusundaki çalışmalarını ve hedeflerini anlattı. Bu tür etkinliklerin, üniversitelerimizin uluslararasılaşma hedeflerine ulaşmalarında önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Üniversitemiz Yabancı Uyruklu Öğrenci Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Yiğit Karabulut ise üniversitelerimizin uluslararası öğrenci kabulü ve bu öğrencilere sağlanan destekler hakkında bilgi verdi.
 Konferans çekilen hatıra fotoğrafı sonrasında sona erdi.