23
Ekim
2023
Rektör Demir Batman 6. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivaline Katıldı

“Oku! Bu 100 Yıl Senin…” temasıyla düzenlenen Batman 6. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali 20 Ekim 2023 tarihinde ziyaretçilere kapılarını açtı. Açılışa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in yanı sıra Batman Valimiz Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.



İsrail’in Gazze’ye saldırıları nedeni ile açılış töreni yapılmayan festivalde Vali Canalp; Kültür ve Sanat etkinliklerini her yıl büyüterek gerçekleştirmek istediklerini, bu noktada festivalde geçen yıla göre daha fazla yayın evinin ağırlandığını ifade etti.
Fuarda stand açan Üniversitemiz öğrenciler ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Üniversite adayı gençlere Üniversitemiz tanıtılırken aynı zamanda hediyeler verildi.



Rektör Demir: “Batman Halkının Eğitime Olan Desteği de İlgisi de Büyük”
Fuar alanındaki ve Üniversitemiz standındaki yoğunluktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Demir, “Bu tabloda Batmanlıların okumaya, eğitime olan ilgilerini görüyorum. Özellikle ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki gençlerimizin kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmek için kitap fuarının şehrimize katkıları çok fazla. Üniversitemiz olarak kitap okuyan bir nesil yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.