21
Aralık
2023
Rektör Demir “Azerbaycan – Türkiye Yatırım Forumu" Etkinliğine Katıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve Haydar Aliyev'in 100'üncü yılı nedeniyle Azerbaycan İhracat ve Yatırım Teşvik Ajansı ile Türkiye-Azerbaycan İşadamları ve Sanayicileri Kamu Birliği tarafından 21 Aralık 2023’te Azerbaycan’da "Azerbaycan-Türkiye Yatırım Forumu” gerçekleştirildi. Foruma Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat, Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Sayın Mikayil Jabbarov, Türkiye Cumhuriyeti Filistin Yönetimi Maliye Dairesi Başkanı Prof. Dr. Göksel Asha, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, iş dünyası liderleri, yatırımcılar, bürokratlar, farklı alanları temsil eden iş insanları ve medya temsilcileri katıldı.



Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da güçlendirilmesini amaçlayan bu etkinlik ile bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlamak amaçlanıyor. Forumda ekonomik iş birliğinin genişletilmesine ilişkin stratejik konular ele alınırken, iki ülke arasında güçlü bir ekonomik ilişki oluşturmak için atılacak adımların ve potansiyel yatırım fırsatları üzerine konuşmalar gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bu etkinlik ile Azerbaycan İhracat ve Yatırım Geliştirme Ajansı ile Türkiye-Azerbaycan İşadamları ve Sanayicileri Kamu Birliği ortak çaba göstererek, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi ve karşılıklı yatırımların teşvik edilmesi misyonunu bir adım daha ileriye taşıdı. Etkinlik aynı zamanda iki ülke arasındaki dostluk, iş birliği ve ekonomik ortaklık ilişkilerinin daha da güçlenmesi için bir platform oluşturdu.



Rektör Demir program ile ilgili konuşmasında: “İki ülke arasındaki ekonomik iş birliğini daha da güçlendirmeyi amaçlayan bir etkinlikteyiz. Ekonomik işbirliklerinin genişletilmesine ilişkin stratejik konuların konuşulacağı ve Azerbaycan ile Türkiye arasında ekonomik ilişkilerin arttırılması için potansiyel yatırım fırsatlarının tartışılacağı bu etkinlikte bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Burada oluşturulacak iş birliklerinin bölgemize ve ülkelere olumlu yönde etki edeceği kanaatindeyim” ifadelerine yer verdi.