27
Ekim
2023
Rektör Demir Azerbaycan Türkevi Başkanı Tenzile Rüstemhanlı’yı Ziyaret Etti

Kardeş ülke Azerbaycan ile geliştirdiği ilişkilere ve iş birliklerine önem veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yaptığı Azerbaycan ziyaretinde Azerbaycan Türkiye Evi Başkanı Tenzile Rüstemhanlı’yı Bakü’de ziyaret etti. 25 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen ziyarette Azerbaycan Türkiye kardeşliğinin iki ülkenin güçlü yarınlarına büyük katkı sağlayacağı, Türk dünyasının ilişkilerinin geliştirilmesi konuları görüşüldü.



Azerbaycan’daki bazı üniversiteler ve Üniversitemiz arasında gerçekleştirilen enerji, petrol, ortak eğitim programları ve erasmus programları gibi konulardan da bahseden Rektör Demir, sarsılmaz bir gönül bağıyla hayat bulan Azerbaycan Türkiye kardeşliğinin daha da gelişeceğini ve iki ülke içinde katkı sağlayacağını vurguladı. Rektörümüz, Başkan Tenzile Rüstemhanlı’yı görüşme sonunda Batman’a davet ederek, Batman Halk Kültürü takdim etti.



Batman Üniversitesinin çalışmalarını ve Azerbaycan ile kurdukları temasları yakından takip ettiklerini dile getiren Başkan Tenzile Rüstemhanlı, Rektör Demir’e çalışmalarında başarılar diledi.