Eylül
Rektör Demir Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov ile Görüştü

Ulusal ve uluslararası birçok çalışmaya imza atan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov ile görüştü. 8 Eylül 2022 tarihinde büyükelçilik makamında gerçekleşen ziyarette yapılabilecek iş birliklerine yönelik karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Batman Üniversitesinin Azerbaycan Neft ve Sanayi Üniversitesi ile enerji alanında önemli bir çalışmayı hayata geçirdiğini anlatan Rektör Demir, enerji alanında ihtisaslaşan Batman Üniversitesinin bölgesel kalkınmaya sunduğu katkılardan bahsetti. Rektör Demir ayrıca Azerbaycan ve Türkiye arasında stratejik ortaklık daha sonra ise stratejik müttefiklik düzeyine yükseltilen ilişkileri çok önemsediklerini kaydetti.

Batman Üniversitesinin çalışmalarını ve Azerbaycan ile kurdukları temasları yakından takip ettiklerini dile getiren Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, çalışmalarından dolayı Rektör Demir'i tebrik ederek başarılar diledi.