12
Eylül
2022
Rektör Demir Askıda Yemek Uygulamasını TRT GAP Radyosuna Anlattı

Batman Üniversitesi öğrencilerinin daha nitelikli ve başarılı bir eğitim hayatı geçirebilmeleri için önemli girişimlerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Belediyesi tarafından öğrencilerimize sağlanan askıda yemek uygulamasının olumlu etkilerini, TRT GAP Diyarbakır Radyosu Bölge Gündemi Programında anlattı. 10 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştiren programda konuşan Rektör Demir, 2021-2022 eğitim öğretim yılında da Batman Belediyesi tarafından öğrencilerimize sağlanan ve bu yıl da devam edecek askıda yemek uygulamasının, öğrencilerimizin kampüsü daha aktif kullanmaları dolayısıyla başarı oranlarını artırdığını belirtti.



Rektör Demir:  “Uygulama Sayesinde Kampüsle Bağları Güçlenen Öğrenciler, Derslerinin Yanı Sıra Bir Çok Aktiviteye de Daha Fazla Dâhil Oldular”
Askıda yemek uygulamasının ilk olarak akademik ve idari personelin bağışlarıyla sağlandığını ifade eden Rektör Demir, Batman Belediyesi ile yapılan görüşmelerin ardından tüm öğrencilere uygulandığını kaydetti. Öğrenci yemek ücretlerinin bir kısmı olan katkı payının Batman Belediyesi tarafından ödendiğini söyleyen Rektör Demir, uygulama sayesinde kampüsle bağları güçlenen öğrencilerin derslerinin yanı sıra birçok aktiviteye de daha fazla dâhil olduklarının altını çizdi.
Rektör Demir: “Kütüphanenin Yaz Aylarında Bile Kullanımı ve Kütüphaneden Alınan Materyal Sayısı Ciddi Oranda Arttı”
Askıda yemek uygulamasının ardından öğrenciler üzerinde yaşanan olumlu gelişmeleri sayısal verilerle açıklayan Rektör Demir, kütüphanenin yaz aylarında bile kullanımının ve kütüphaneden alınan materyal sayısının ciddi oranda arttığını söyledi. Öğrencilerin genel ağırlıklı not ortalamalarının yükseldiğini vurgulayan Rektör Demir, disiplin cezası alan öğrenci sayısının ise minimum düzeye indiğini belirtti.
Rektör Demir: “2021 Yılında 18 Olan Etkinlik Sayısı 2022 Yılında 118’e Ulaştı”
Öğrencilerin bilimsel, sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılımlarında da artış gözlemlediklerini ifade eden Rektör Demir, 2021 yılında 18 etkinlik yapıldığını, 2022 yılında öğrencilerin talepleri doğrultusunda etkinlik sayısının 118’e ulaştığı bilgisini paylaştı. Askıda yemek uygulamasıyla öğrenciler üzerinde yaşanan olumlu gelişmelerin onları birçok konuda motive ettiğini dile getiren Rektör Demir, bunun etkilerinin birkaç yıl sonra daha net anlaşılacağını, öğrencilerimizin KPSS puanlarının ve lisansüstü programlara yerleşme oranlarının yükseleceğine inandığını belirtti.
Rektör Demir: “Öğrenciye ve İnsana Daha Fazla Yatırım Yapmaya Devam Edeceğiz”
Batman Üniversitesi öğrencilerini eğitimin her aşamasında ve eğitimlerine olumlu katkılar sağlayacak her konuda desteklediklerini vurgulayan Rektör Demir, öğrenciye ve insana daha fazla yatırım yapmaya devam edeceklerini kaydetti. Rektör Demir, öğrencilere maddi anlamda katkı sunan ve motivasyonlarını artıran bu uygulamaya destek sunan Batman Valisi ve Batman Belediyesi Başkan Vekili Ekrem Canalp’e ve önceki dönem Batman Valiliği görevini yürüten Hulusi Şahin’e teşekkür ederek sözlerini tamamladı.