08
Eylül
2021
Rektör Demir Akademik Birimlerle Bir Araya Geliyor

Kurum içi ilişkileri önemseyen ve belirli aralıklarla birim ziyaretleri gerçekleştirmeye özen gösteren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Akademik Birim Toplantıları kapsamında 7-8 Eylül 2021 tarihlerinde akademik personel ile bir araya geldi. Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Kozluk Meslek Yüksekokulu, Sason Meslek Yüksekokulu, Beşiri Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu, Hasankeyf Meslek Yüksekokulu akademik personeli ile buluşan Rektör Demir, üniversitemizin 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı hedefleri ve çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.



Rektör Demir: “Eğitime Yönelik Faaliyetler Özenle Yapılmalı”
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının hem üniversitemiz personeline hem de öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasına başlayan Rektör Demir, 13 Eylül 2021 tarihinde eğitim hayatına başlayacak olan üniversitemizin başarılı bir süreç geçirmesini diledi. Eğitime yönelik faaliyetleri çok önemsediklerini ve bu nedenle eğitimin kalitesinin artırılması adına çalışmaların özenle sürdürülmesi gerektiğine değinen Prof. Dr. İdris Demir sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu toplantılarla yol haritamızı belirleyeceğiz. Sorumluluklarımızı yerine getirerek başarılı bir akademik yıl geçirmeyi hedefliyoruz. Belirlenen akademik takvimimiz doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. Yeni YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın da çalışmalarında belirttiği üzere online eğitim artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Biz de senatomuz da aldığımız karar doğrultusunda derslerimizi hibrit bir modelle işlemeye karar verdik.”

Rektör Demir: “2021-2022 Akademik Yılında Hibrit Eğitim Modeli Uygulayacağız”
Üniversitemiz senatosu tarafından ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda 13 Eylül 2021 tarihinde başlayacak olan eğitim-öğretim faaliyetlerinin Hibrit Eğitim Modeli (yüzde 60 yüz -yüze-yüzde 40 çevrim içi) ile yürütülmesine karar verildiğini açıklayan Rektör Demir, sınıflarda derslerin işlenme yöntemlerine ve uyulması gereken pandemi kurallarına ilişkin akademik personeli bilgilendirdi. Batman Üniversitesinin salgınla mücadeleye destek verdiğini belirten Rektör Demir, aşılarını yaptırmayan öğretim elemanlarına çağrıda bulundu. Alınan kararlara azami suretle uyulması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemizin pandemiye yönelik yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.



Rektör Demir: “Akademik Çalışmalarımız Nitelik ve Nicelik Olarak Artmalı”
2015 yılından bu yana devam eden yükseköğretim kurumlarında kalite çalışmalarına özen gösterildiğini ve bu yöndeki çalışmaların hızla arttığını anlatan Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Eğitim alanında yapılan tüm kalite çalışmalarını önemsiyoruz ve yakından takip ediyoruz. TÜBİTAK, TEYDEP, DİKA ve GAP projeleri ile iş birliği geliştirerek üretim yapılması ve bu çalışmaların özendirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde sizlerden beklentim proje üreterek bu projelerle katma değeri yüksek çıktılar oluşturmanız. Akademik çalışmalarımız nitelik ve nicelik olarak artmalı. Akademik çalışmalarımız öğrencilerimizin de eğitim hayatına etki edecek ve onları geleceğe hazırlarken bilgi birikimini de artıracaktır. Öğrencilerimizin akademik kazanımlarının yanı sıra entelektüel altyapılarının da gelişmesi için bu alana da katkı yapan çalışmalar yürütmemiz gerekmektedir.”

Rektör Demir: “Yaptığımız Protokoller Öğrencilerimize, Üniversitemize ve Şehrimize Katkı Sağlayacak”
2021-2022 Akademik Yılı içerisinde hazırlanan ders programlarının içeriğinin zengin ve öğrenmeye yatkın olması gerektiğinin altını çizen Rektör Demir, sosyal ve kültürel faaliyetleri de önemsediklerini de dile getirdi. Öğrencilerin derslere devam etmelerinin sağlanarak kampüs kültürü oluşturulması, proje yarışmalarında yer alarak girişimcilik ekosistemine dâhil olmaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. İdris Demir sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şehrimizin kaynaklarını kurum ve kuruluşlarla yaptığımız iş birlikleri sonucunda aktif kullanmak ve bu faydayı öğrencilerimize de sunmak istiyoruz. Bu nedenle TPAO ve TÜPRAŞ ile görüşmelerimiz sürüyor. Yakın zamanda TPAO ile bir protokol imzalayacağız. Bu protokollerin her biri hem öğrencilerimize hem üniversitemize hem de şehrimize önemli katkılar sunacaktır. Öğrencileri bizler yönlendireceğiz. Öğrenci danışmanlıklarını da bu konuda çok önemsiyoruz. Öğrencilerin ders kayıtlarını onaylamakla kalmayıp onların üniversitemizde eğitim gördükleri süre boyunca ders takiplerini yaparak onlarla ilgilenmeli ve koordinasyonu sağlamalıyız. Bir nevi onlara rehberlik etmeliyiz.”

Akademik takvim içerisinde belirlenen zamanlara uyum sağlanacağını anlatan Rektör Demir, sınav güvenliği, adil puanlama ve sınav sonuçlarının zamanında ilan edilmesi gerektiğini önemle vurguladı. Kampüs içerisinde öğrencilere sunulan imkânlardan ve bilgilendirmelerin zamanında yapılması gerektiğinden bahseden Rektör Demir, öğrencilerin fiziksel olarak üniversiteden uzak olsa da üniversiteye aidiyetlerinin sağlanması gerektiğini ifade etti.



Rektör Demir: “Yayınevimizde Basılacak Kitabımızın Ön Sözü Sayın Cumhurbaşkanımız Tarafından Yazıldı”
Göreve geldikleri günden bu yana birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Rektör Demir, çok sayıda projenin de yakın zamanda alanda hayat bulacağını ifade etti. Diş Hekimliği Fakültesinin açılması ve Sağlık Yüksekokulunun fakülteye dönüştürülerek sağlık alanında marka çalışmalar yapılacağını aktaran Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Enstitülerimizi tek bir çatı altında toplayarak Lisansüstü Eğitim Enstitüsü haline getirdik. Bu haliyle hibrit ve interdisipliner çalışmalar yapıyoruz. Üniversitemiz bünyesinde yayınevi kurduk ve ilk kitabımız basılmak üzere. Hazırlamış olduğumuz kitabımızın ön sözü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazıldı. Bu üniversitemiz açısından gurur vericidir. Vizyon 2030 Arama Konferansı kapsamında basılması planlanan kitabımız için de hazırlıklarımız devam ediyor.”

Rektör Demir: “Batman TEKNOKENT Binası Hızla Yükseliyor”
Batman TEKNOKENT Binasının hızla yükseldiğini ve inşaat çalışmalarını yakından takip ettiklerini anlatan Rektör Demir, TEKNOKENT Binasının yalnızca inşaatı ile değil mevzuatıyla ilgili de çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Hacettepe Üniversitesi ile kurumsal bir iş birliği protokolü imzaladıklarını kaydeden Prof. Dr. İdris Demir, yapılan faaliyetleri şu şekilde açıkladı: “Kurumsal iş birliklerini önemsiyoruz ve üniversite ile kamu arasındaki bağı güçlendirmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra üniversite-sanayi, üniversite-şehir bütünleşmesinin de önemli olduğuna inanıyoruz ve bu yönde çalışmalar yürütüyoruz. Bölgesel kalkınmaya destek vermek amacıyla enerji alanında ihtisaslaşarak bu konuda pilot üniversite olmak için başvurularımızı yaptık ve birinci aşama olan dosya elemesini başarıyla tamamladık. Bu durum üniversitemizi 10-15 yıl kadar ileriye taşıyacak. Ayrıca TPAO ile “Biz Bize Kariyer” protokolünü hayata geçirdik. İmkânı olmayan ve çalışma alanı yetersizliği bulunan öğrencilerimizin kullanımına sunmak üzere kütüphanemiz bünyesinde Süper Bilgisayar Laboratuvarı kurduk. Enerji Zirvesi Çalıştayı gerçekleştirdik ve belirlenen takvim doğrultusunda bu çalıştaylara yenilerini ekleyeceğiz. Düzce Üniversitesi ile ortak olarak “Mavi Vatan-Kıbrıs” online çalıştayı yaptık ve diğer üniversitelerle de farklı çalıştaylar yapmak için görüşmelerimizi sürdürüyoruz.”



Rektör Demir: “Öğrenci Odaklı Bir Üniversite ve İnsan Odaklı Bir Yönetim Anlayışıyla Faaliyetlerimizi Sürdürüyoruz”
Çok sayıda projenin hayata geçtiğini anlatan Rektör Demir, öğrencilerimiz ve personelimizin yoğun katılımı ile üniversitemizin yeni mottosunu belirlediklerini söyledi. “Batman Üniversitesi Seni Bekliyor” temalı bir tanıtım çalışması yaptıklarını kaydeden Prof. Dr. İdris Demir açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “Öğrencilerimizle sık sık bir araya geleceğiz ve onlarla olan yakınlığımızı artıracağız. Öğrenci odaklı bir üniversite ve insan odaklı bir yönetim anlayışıyla faaliyetlerimize devam ediyoruz. Amacımız üniversitemizi ülke genelinde tanıtmak. Fiziki imkânlarımızı da artırarak öğrencilerimize daha nitelikli bir eğitim fırsatı sunacağız. Borsa İstanbul’un katkılarıyla üniversitemiz bünyesinde BISTLAB Laboratuvarı kurulacak. Öğrencilerimiz tüm bu imkânlardan istifade edebilecek. Bunlarla birlikte uluslararası mobilizasyonu sağlamak adına Erasmus kapsamında Kudüs Açık Üniversitesi ile bir protokol imzaladık. Yeni protokollerimiz de yakında imza altına alınacak. Önümüzde yeni başlayan bir süreç var ve sürecin başarıyla tamamlanmasını temenni ediyorum. Yeni akademik yıl tüm personelimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun.”