Haziran
Rektör Demir AB HORIZON Proje Eğitimlerine Katılan Akademisyenlere Belge Takdiminde Bulundu

Avrupa’nın bilim ve teknoloji politikalarına uygun bilimsel çalışmaların desteklendiği Üniversitemizde, 6-7 Nisan 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen “AB HORIZON Projelerine Yönelik Kapsam ve Proje Hazırlık Eğitimi: Gençlerin İstihdamını Teşvik Etmek İçin İnovasyon Eğitimi” çalıştayına katılan akademik personele Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir tarafından belge takdim edildi. 15 Haziran 2023 tarihinde proje gruplarının çalışmalarına katılan Rektör Demir, üretilen proje fikirleri ile ilgili akademisyenlerden bilgi aldı.

Üniversite-sanayi iş birliklerini genişletmek, bilimsel çerçeve içinde kapsamlı olarak Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek, uluslararası çalışmalar gerçekleştirmek ve başarılı araştırma projeleri üretmenin hedeflendiği eğitimin ardından çalışmaların devam ettiği tüm projeleri yakından takip eden ve gruplar halinde yürütülen proje çalışmaları sonucunda uluslararası standartlarda bilimsel çalışmalar ortaya koymak istediklerini anlatan Rektör Demir, bilimin ışığında hem eğitim kalitesini yükseltmek hem de başarılı projelerin hayata geçmesi adına bu çalışmaların çok önemli olduğunu kaydetti.