17
Ekim
2023
Rektör Demir 2.Gercüş Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivaline katıldı

Batman ilinde gerçekleşen önemli gelişmeleri yakından takip eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman'ın Gercüş ilçesinde gerçekleştirilen 2.Gercüş Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali'ne katıldı. 16 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen festivalde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle açılış töreni ve eğlence etkinlikleri düzenlenmedi.



Festival kapsamında ilçeye özgü yöresel ürünlerin bulunduğu stantlarda cevizli sucuk, üzüm şerbeti, pirinç pilavı, mercimek çorbası, mazrona üzümü gibi 27 farklı ürün vatandaşlara ikram edildi. Bağ bozumu da yapılan festivalde ayrıca Kırkat Göleti'nde kano yarışları düzenlendi.



Festival hakkında konuşan Rektör Demir, Batman ilinde gerçekleşen önemli gelişmeleri yakından takip ettiklerini, bu tür faaliyetlerin Batman ilinin bilinirliğine katkıda bulunduğunu ve festivale katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Batman’da çok zengin bir festivalin gerçekleştirildiğini belirten Rektör Demir, Batmanın kültürel değerlerinin tanınmasına önemli katkı sağlayacaktır” dedi. Üzüm bağlarını bozma etkinliğine katılan Rektör Demir, festivali düzenleyen Batman Valiliği ve Gercüş Kaymakamlığına teşekkür etti.