10
Ekim
2023
Rektör Demir 2023-2024 YÖK Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirilen 2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. 9 Ekim 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve devlet erkânının yanı sıra bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler ve  üniversite rektörleri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Başkanı Erol Özvar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının gerçekleştiği programda YÖK tarafından “bireysel, kurumsal, özel alan ve özel” olmak üzere dört kategoride verilen “Yükseköğretim Kurulu 2023 Üstün Başarı Ödülleri” verildi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Üniversiteler, Ülkeler Açısından Uluslararası Düzeyde Rekabetin İtici Gücünü Oluşturur
Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin, birer bilim yuvası olmalarının yanında, öğrencilerin entelektüel gelişmelerine katkı sunan, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan, geleneklere sahip evrensel kurumlar olduğunu belirterek, "Üniversiteler, yetiştirdiği nesillerle bir memleketin hem talihini hem tarihini değiştirir” dedi. Başkan Erdoğan üniversitelerin beşeri, ekonomik ve sosyal kalkınmanın lokomotifi olduğunu, ülkeler açısından uluslararası düzeyde rekabetin itici gücünü oluşturduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni akademik yılın Türkiye, millet ve öğrenciler için hayırlı olmasını diledi. Üniversiteler ve akademisyenlerle gurur duyduklarını, kendilerinden nice başarılar beklediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Yükseköğretim Kurulunun 2023 Üstün Başarı Ödülleri'ni akademisyen ve üniversitelere takdim etti.
YÖK Başkanı Özvar: “Kalite Odaklı Yükseköğretim Anlayışını Daha Da İleri Taşımak İçin Yoğun Bir Gayret İçindeyiz”
 Türkiye’nin ulusal ve uluslararası öğrenci ve mezun sayıları itibarıyla hâlihazırda büyük bir kapasiteye ulaştığını belirten Özvar, “Kalite odaklı yükseköğretim anlayışını daha da ileri taşımak için yoğun bir gayret içinde olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi. Başkan Özvar, üniversitelerin uluslararası rekabette öne çıkmasını sağlamada akademisyenlerin Ar-Ge temelli projelerinin ve etki değeri yüksek bilimsel yayınlarının sayısını artırmaları, öğrencilerin çağın ihtiyaçlarına cevap verecek donanımla mezun olmaları üzerinde çalışılan öncelikli gündem maddeleri olduğunu kaydetti.
Rektör Demir: “Geleceği Nitelikli Gençlerle İnşa Etmek İçin Yoğun Bir Çaba İçinde Olacağız”
2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış törenine katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yeni dönemin hem öğrenciler hem de akademisyenler için hayırlı olmasını diledi. Gençlere yeni istihdam alanları oluşturmak ve onların hayatın içinde nitelikli alanlarda yer almaları için çeşitli projeler üretildiğini ve hayata geçirildiğini söyleyen Rektör Demir şu ifadeleri kullandı: Öğrencilerimize hem akademik olarak kaliteli bir eğitim sunarken hem de modern imkânlar sağlayarak onları her alanda yetiştireceğiz.  Yeni dönem ile birlikte Batman Üniversitesi olarak önemli çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz. Geleceği nitelikli gençlerle inşa etmek için yoğun bir çaba içinde olacağız.