23
Mayıs
2023
Rektör Demir 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamalarına Katıldı

Millî Mücadele meşalesinin yakılışının 104. yılı münasebetiyle Valilik Tören Alanında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı. 19 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenen kutlamaya Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Hava Tuğgeneral İhsan Kaplan, Batman Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, kamu kurumlarının yöneticileri, STK temsilcileri ile sporcular ve çok sayıda öğrenci katıldı.



Rektör Demir: “Ecdadımızın Emaneti Bu Aziz Vatanı Can Pahasına Korumak, Hak Ettiği Müreffeh Seviyeye Taşımak Hepimizin En Büyük Vazifesidir”
Öğrenci ve sporcular tarafından sergilenen karate, taekwondo, judo, tenis, masa tenisi, kick boks, boks ve güreş dallarında temsili gösterilerin yapıldığı kutlama sonrasında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru’yla Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm Anadolu’da dalga dalga büyüyecek Millî Mücadele’nin ilk adımını atarken en büyük gücü yine istiklal aşığı bu milletten almıştır. Ecdadımızın emaneti bu aziz vatanı can pahasına korumak, hak ettiği müreffeh seviyeye taşımak hepimizin en büyük vazifesidir. Bugün bu büyük coşku ve kıvancı hep birlikte yaşamamıza vesilen olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor; İstiklal Mücadelemizin meşalesinin yakıldığı, büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tekrar tüm kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.