Eylül
Rektör Demir 19 Eylül Gaziler Günü Tören Kutlamasına Katıldı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanının verilmesinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü Batman Valiliği’nde törenle kutlandı.

Tören; Atatürk anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği çelenk sunumunun ardından, ebediyete intikal eden şehit ve gazilerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Gaziler adına Kıbrıs Gazisi Mehmet Güneştekin’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla sona erdi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in de katıldığı törene il protokolü, askeri ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti ve STK il temsilcileri, şehit ve gazi ailelerinin yakınları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.