10
Kasım
2022
Rektör Demir 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programına Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84’üncü yıl dönümünde Batman Valiliği himayesinde düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programına katıldı. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programına; Vali Ekrem Canalp ile Eşi Dr. Ayten Canalp, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz,  Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Yıldırım, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ilimizin yöneticileri, STK ve meslek odaları temsilcileri, muhtarlar, gaziler ve çok sayıda öğrenci katıldı.



İlk Tören Valilik Bahçesinde Gerçekleştirildi
Valilik bahçesinde gerçekleştirilen tören; Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. Valilik bahçesindeki tören, saatler 09.05'i gösterdiğinde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, onun silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin anısına, sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.



Anma Programı Kültür ve Turizm Müdürlüğünde Devam Etti
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Programı, Batman Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen törenle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirilmesinin ardından resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.



Üniversitemizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Törenle Anıldı
Üniversitemizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84’üncü yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi. 10 Kasım 2022 tarihinde Batı Raman Kampüsü Milli Birlik Meydanı’nda düzenlenen anma törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan anma töreni, Atatürk’ün ebediyete irtihal ettiği saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.