Petrol Ve Doğalgaz Mühendisliği’ne İlgi Artıyor

Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite misyonu ile şehrini enerjide merkez bölge olmasını hedefleyen Üniversitemiz, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümünde nitelikli ve yabancı dil bilen akademik kadrosuyla kontenjanını geçen yıla kıyasla %300 oranında arttırdı. 2023-2024 eğitim yılında kontenjanının %60’ını dolduran bölüm, eğitim dili olan ingilizce ile öğrencilerini ülkemizde ve yurtdışında mezun olduktan sonra kariyer sahibi etmeyi hedefliyor.

Rektör Demir “Batman Üniversitesi olarak ülkeye nitelikli mezunlar yetiştirmeyi hedefliyoruz”
2020 yılında öğrenci alımını durduran, 2021 yılında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in görevine başlamasıyla öğrenci alımına yeniden başlayan bölüm alanında ihtisaslaşarak bölgesini ve öğrencisini kalkındırmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda bölüme yerleşen öğrenci sayısından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Demir, “Hedefimiz, bu bölümün üniversitemizin yüzde yüzün üzerinde doluluk oranı ile eğitim yılına başladığı bölümler seviyesine gelmesini sağlamak. Zira Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği’ni Batman Üniversitesi’nde okumak bir ayrıcalıktır. Öğrencilerimiz, öğrendiklerini uygulayabilecekleri geniş bir sahaya sahipler. TPAO VE Tüpraş ile yürütülen iş birlikleri sayesinde bölümümüzü sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak düzeye getirdik. TPAO ile öğrencilerin staj yapabilmelerine ilişkin yürüttüğümüz iş birliği öğrencilerimizin gelişimini olumlu etkileyecek” dedi. 2023 YKS sınavında üniversitemizi tercih eden bütün öğrencilere başarılar diledi.