Aralık
Pandemide Hayatlarını Kaybeden Sağlık Çalışanlarının Anısına Üniversitemizde Fidan Dikildi

Üniversitemiz Batı Raman Kampüsünde, Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’in himayelerinde, Covid-19 Pandemisi’nde hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının anısına fidan dikimi gerçekleştirildi. 9 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemiz yöneticileri, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rektör Demir: “Hayatlarını Kaybeden Sağlık Çalışanlarının Hatıralarını Yaşatmak Adına Fidan Dikiyoruz”
Fidan dikiminin öncesinde bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, pandeminin zor günlerinde sağlığımızı korumak adına hayatlarını hiçe sayarak gece gündüz demeden çalışan ve hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarını rahmet ve minnetle andı. Onların hatıralarını yaşatmak adına fidan diktiklerini söyleyen Rektör Demir, “yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bugün elinizdeki fidanı dikin!” Hadis-i Şerif’ini hatırlattı. O kötü günlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Rektör Demir, etkinliği teşrif etme hassasiyetini gösteren Vali Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’e teşekkür etti.