21
Ekim
2021
Oyun Sektöründeki Girişimcilik Fırsatları Konulu Webinar Yapıldı

Çok sayıda düzenlenen webinarla öğrencilerine her alanda bilgi vermeyi  amaçlayan Üniversitemizde, 20 Ekim 2021 tarihinde “Oyun Sektöründeki Girişimcilik Fırsatları” isimli bir webinar düzenlendi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen webinara konuşmacı olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Veysi İşler katıldı.


 
Prof. Dr. Veysi İşler oyun sektörünün büyük bir hızla ilerlediğini, son 15 yılda Türkiye’de ve dünyada girişimciler için büyük bir fırsat alanı olarak parladığını söyledi. Türk oyun şirketlerinin son yıllarda dünya oyun sektörü içinde hızlı bir şekilde yükselip değerlerinin arttığını ifade etti. Melek yatırım ağlarıyla yatırımların arttığını ve kişilerin veya şirketlerin hisseler alarak kazançlarını arttırabilecekleri bir sistem olduğunu anlatan İşler, Game Circle adındaki bir oluşumla da oyun sektöründe ilerlemek isteyen kişi ve kurumlara sunulan yardımlardan söz etti.  Bu oluşumların amacının hem Türkiye’de hem de dünyada bu alana ilgisi olan kişilere yol göstermek ve onları geliştirmek olduğunu söyleyen İşler, girişimci olarak başvurmak isteyen her kişi ve kuruluşa çeşitli fırsatlar sunduklarını belirtti.
Webinarın sonunda konuşma yapan Prof. Dr. İdris Demir, geçen dönem yapılmaya başlanan webinarlara devam edileceğini, yüz yüze eğitimlere geçişle birlikte bu eğitimlerin yüz yüze de sürdürüleceğini belirtti.




Öğrencilerin her alanda yeterli bilgiye ulaşmasını istediklerini anlatan Rektör Demir, Batman Üniversitesi Rektörlüğü olarak girişimcilikte bulunmak isteyen bütün öğrencilerimize gerekli desteğin verileceğini söyledi.