Öğretim Elemanımızın Projesi TRT Kısa Film Yapım Ödülünü Almaya Hak Kazandı

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Arş. Gör. Muaz Güneş’in yazmış olduğu “Hayırlı Olsun Ziyareti” isimli senaryo TRT tarafından bu yıl 4. kez düzenlenecek olan Türkiye’nin en büyük senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu 12 Punto 2022’de ‘’TRT Kısa Film Yapım Ödülünü’’ almaya hak kazandı. ‘’Hayırlı Olsun Ziyareti’’ isimli senaryo aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığının Mart ayında açıklanan 2022 Sinema Destekleme Kurulu kararıyla da desteklendi.

312 kısa metrajlı film projesinin başvuru yaptığı 12 Punto 2022’de “TRT Kısa Film Yapım Ödülü”nü kazanan 12 proje, alanında uzman jüri üyeleri tarafından belirlendi. Kazanan projeler, jüri üyeleri Film Eleştirmeni Alin Taşçıyan, Senarist-Yönetmen Banu Sıvacı ve TRT 2 Sinema İçerikleri Editörü Mehmet Ali Karga tarafından değerlendirildi.  TRT Kısa Film Yapım Ödülünü kazanan projelerin sahipleri Haziran ayında gerçekleşecek 12 Punto 2022’de senaryo danışmanları ile projelerini geliştirecekler. Kısa filmler, prodüksiyonlarının tamamlanmasının ardından TRT 2’de yayınlanacak.