08
Haziran
2021
​Öğrencilerimizin tarih şuuru ve doğayı koruma bilinci gelişti

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir tarafından uğurlanan mezun durumundaki başarılı öğrenciler Ankara - Çanakkale - Balıkesir - Manisa ve Antalya gezip gördükten sonra mutlulukla üniversiteye geri döndü.
 

Öğrencilerimiz Ankara’da GSB Bakanı Kasapoğlu’nu ziyaret etti



 
Öğrencilerimiz, Ankara’da “Gençler Bakanlığında” projesi kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile sabah kahvaltısında buluştu. Ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıtkabir ‘de ziyaret etti. Ankara programı kapsamında Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olan Millet Kütüphanesi’ni, Millet Camisi’ni ve 15 Temmuz Şehitler Abidesi’ni ziyaret etti. İlk defa Anıtkabir’i ziyaret eden öğrencilerimizi duygu dolu anlar yaşadı.


 

Öğrencilerimiz tarihin yeniden yazıldığı Çanakkale’de!



 
Ankara programının ardından Çanakkale’ye, tarihin yeniden şehit kanları ile yazıldığı Gelibolu’yu ziyaret etti.

Çanakkale’den feribotla Gelibolu’ya geçen öğrencilerimiz Fatih Sultan Mehmet’in boğaza yaptırdığı boğazın kilidi olan yonca şeklindeki Kilitbahir Kalesi’ni gezdi, ardından 215 kg’lik mermi ile Çanakkale Savaşlarının seyrini değiştiren Seyit Onbaşı anıtını, Ertuğrul Tabyaları ve Alçıtepe Köyünü ziyaret etti. Öğrencilerimiz daha sonra Şehitler Abidesini, Yahya Çavuş Şehitliğini, Şahindere Şehitliğini ziyaret etti. Öğrencilerimiz son olarak Çanakkale ziyareti kapsamında Conkbayırı, Kanlısırt, Anzak Koyu, 57. Alay Şehitliğini ziyaret edip Fatiha okuyup, dua etti. Gelibolu ziyaretinin ardından Çanakkale’ye geçen öğrencilerimiz Çanakkale’nin simgesi olan Aynalı Çarşı’yı ve ardından Truva Atını gezip görme fırsatı buldu. Şehitliklerde duygu dolu anlar yaşayan öğrenciler, bu ülkenin hangi badirelerden geçerek bu günlere geldiğini tanıklarıyla müşahede etti. Öğrenciler, Türkiye’nin ve Osmanlı topraklarının dört bir tarafından şehitlerin ismi ve memleketlerini gördü. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin neden Osmanlı bakiyesi devletlerden kopamadığını, o mazlumlara yardım etmekten çekinmediğini en canlı yerinden öğrendi. #ÇanakkaleGeçilmez


 

Öğrencilerimiz Balıkesir’de zeytin bahçelerini gezdi

 


Çanakkale programından sonra Öğrencilerimiz Balıkesir Ayvalık’ta dünyaca ünlü Ayvalık zeytinlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel alanları gezdi.  Öğrencilerimiz Kazdağları’nı, ASOS’u, Zeus Altarı’nı, tarihi Adakale Köyü’nü ve Cunda Adası’nı gezerek tarihin ve doğanın güzelliklerini yerinde gezip, gördü.
 

Öğrencilerimiz şehzadeler şehri Manisa’da



 
Balıkesir programının ardından şehzadeler keti  Manisa’yı görme fırsatı bulan Öğrencilerimiz Manisa’da Şehzadeler Belediyesi’nin misafiri oldu. Manisa’nın tarihi ve kültürel alanlarını, mesir ve tıp müzelerini, Şehzadeler Parkı’nı gezip gören öğrencilerimiz, program boyunca kentin tanıtımı konusunda Belediye Basın Sorumlusu Rıdvan Kamal, Mesir Macunu’nun tarihi ve saçımı ile ilgili de Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık tarafından bilgilendirildi.
 

Öğrencilerimiz Antalya’da bahçe ve seraları gezdi



 
Manisa programının ardından tarım ve turizm başkenti olarak bilinen Antalya’yı gezip görme fırsatı buldu. Öğrencilerimiz, Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Harun Raşit Manav’ın ev sahipliğinde Antalya’daki sebze ve meyve seraları ile turunçgil ve nar bahçelerini gezdi. Burada teknik bilgiler öğrencilerimizi daha Antalya Kaleiçi’ni Düden ve Kurşunlu Şelalelerini de görüp gezdi.


 
Bir haftalık programda öğrencilerimizde Ülkemizin tarihi mekanlarını, şehitliklerini, bürokrasiyi ve organik tarım alanlarını gezerek, hafızalarını güzel anılarla doldurarak, pandemi döneminin stres ve sıkıntılarını bir nebze olsun unuttu. Öğrencilerimiz program süresince maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak sağ salim şehrimize, Batman’a üniversitemize döndü.


 
Öğrencilerimiz için elinden gelen tüm imkanları seferber eden Rektörümüz Demir, Üniversitemiz Merkez Kampüsü’nden uğurladığı öğrencilerimiz yine üniversite bahçesinde karşılayarak hal hatırlarını sordu, mutluklarını ve sevinçlerini paylaştı.
 
Rektörümüz Demir, başarılı diğer öğrencilerinde benzer gezilere katılması için talimat verdi.
Bu gezinin diğer öğrencilere de bir motivasyon sağlaması ve daha azimli çalışmaları için örnek olması temennisinde bulundu.