07
Ekim
2022
Öğrencilerimizden Üniversitene Hoş Geldin Konserlerine Yoğun İlgi

Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerin uyum süreçlerini hızlandırmak ve motivasyonlarını artırmak amacıyla Üniversitene Hoş Geldin Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserlere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.  4 Ekim 2022 tarihinde Merkez Kampüste 6 Ekim 2022 tarihinde Batı Raman Kampüsünde düzenlenen konserlerde öğrencilerle bir araya gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilere lokma ikramında bulundu.



 
Rektör Demir Öğrenciler Tarafından Uzun Süre Alkışlandı
Öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, konserlerde seslendirilen şarkılara eşlik ederek eğlenen öğrenciler tarafından uzun süre alkışlandı.  Öğrencilerin hem eğlenmeleri hem de ders çalışma motivasyonlarının artması için bu tür etkinlikleri düzenlediklerini söyleyen Rektör Demir, öğrencilerin başarılı ve verimli bir eğitim hayatı geçirmelerinin temel hedefleri olduğunu vurguladı.



 
Rektör Demir: “Üniversitemiz Yurtdışından Daha Fazla Öğrenci Kabul Edebilecek Potansiyele Ulaştı”
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Demir, yabancı dil öğrenen öğrencilerin dünya vatandaşı kimliğine sahip olacaklarının ve meslek yaşamlarında daha avantajlı hale geleceklerinin altını çizdi. Öğrencilerin Erasmus Programları ile yurtdışına giderek farklı kültür ortamlarıyla tanışmalarının önemli olduğunu belirten Rektör Demir, üniversitemizin de yurtdışından daha fazla öğrenci kabul edebilecek potansiyele ulaştığını ifade etti. Batman Üniversitesinin imkânlarını her geçen gün artırdığını belirten Rektör Demir, öğrencilerin bu imkânlardan maksimum düzeyde yararlanmak için kütüphaneyi ve laboratuvarları verimli bir şekilde kullanmaları gerektiğini kaydetti.


 
Rektör Demir: “Çalışın, Çalışın, Çalışın”
Merhum babasının kendilerine en önemli nasihatinin “çalışın, çalışın, çalışın” olduğunu ve bu nasihate binaen çalışmaktan başka bir şey bilmediğini dile getiren Rektör Demir, kendisinin de öğrencilere en önemli telkininin “çalışın, çalışın, çalışın” olduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı.
 
İki gün süren ve farklı müzik gruplarının sahne aldığı konserler, eğlenceli vakit geçiren öğrencilerimizin güzel görüntüleriyle sona erdi.