Mayıs
Öğrencilerimiz Hem Spor Yapıyor Hem de Doğayı Koruyor

Üniversitemizin verdiği eğitimle doğa ve çevre dostu bireyler olarak yetişen öğrencilerimiz, bir yandan spor yaparken bir yandan da çevredeki zararlı atıkları temizlemeyi amaçlayan plogging sporu etkinliği düzenledi. Bahar şenlikleri kapsamında 24 Mayıs 2022 tarihinde Batı Raman Kampüsünde Turizm Fakültesi öğretim elamanı Dr. Nur Kulakoğlu Dilek’in öncülüğünde düzenlenen etkinliğe Turizm Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra diğer birimlerin de öğrencileri katıldı.

Etkinliğin ardından plogging sporu hakkında bilgi veren Dr. Nur Kulakoğlu Dilek, 2016 yılında İsveç’te ortaya çıkan ve giderek tüm dünyaya yayılan bu sporun temel amacının hem spor yapmak hem de çevredeki zararlı atıkları toplayarak doğayı korumak olduğunu söyledi. Yaptıkları etkinlikle beklenen farkındalığın oluştuğunu belirten Dilek, etkinliğe destek veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkür etti.