15
Ağustos
2024
Öğrencilerden Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesine İlgi

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Kontenjanı %100’lük Doluluk Oranına Ulaştı
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi hizmet binasının 27 Ağustos’ta yapılacak olan ihalesinde geri sayım devam ederken Fakülte 2024-YKS Yerleştirme Sonuçlarına göre öğrencilerden yine büyük ilgi gördü. Geçtiğimiz yıl ilk öğrencilerini alan Diş Hekimliği Fakültesi, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda ilan edilen tüm öğrenci kontenjanını bu yıl da ilk yerleştirmede doldurarak %100’lük doluluk oranına ulaştı.



2023 yılına ilişkin Yükseköğretim Kurumları Sınavı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda 30+1 (okul birinciliği kontenjanı) öğrenci kontenjanıyla ilk kez yer alan Diş Hekimliği Fakültesine 2023 yılında olduğu gibi bu yıl da okul birinciliği kontenjanı dahil 31 öğrenci yerleşti. 2024 YKS Yerleştirme sonuçlarına göre Diş Hekimliği Fakültesinin ilk kez öğrenci aldığı 2023 yılına göre 2024 yerleştirme sonuçlarında tüm devlet yükseköğretim kurumları Diş Hekimliği Fakülteleri içindeki sıralamasının da yükseldiği görüldü.



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2021 yılında kurulan Diş Hekimliği Fakültemiz her geçen gün büyümesini sürdürmekte, ruhsatlandırma ile de tedavi hizmetlerini verme aşamasına gelmiş bulunmaktadır. 3 yıl gibi kısa bir sürede Fakülte ekibimizle yaptığımız yoğun ve istekli çalışmalarla çok mesafe katettik. Fakültemizin klinik hizmetlere başlayacak olması da üniversitemiz ve şehrimiz için son derece önemli bir kazançtır. Akademik ve klinik tecrübeye sahip zengin kadromuzla, donanımlı ve bilim dalının gerektirdiği nitelikte diş hekimleri yetiştirmek; güncel tıbbi donanım eşliğinde başarılı bir hizmet sunmak istiyoruz. Yapacağımız yeni projelerimizle Fakültemizin gelişimini sürdürmeye devam edeceğiz. Açıklanan 2024 YKS Yerleştirme sonuçları neticesinde Fakültemize ilgi gösteren öğrencilerimize Üniversitemize hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum.” dedi.