07
Kasım
2023
Necat Nasıroğlu Proje Yarışması’na Başvurular Başladı

Üniversitemiz ve Necat Nasıroğlu Eğitim Ve Kültür Vakfı'nın ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Necat Nasıroğlu Proje Yarışması'nın ana teması "Enerji'de İnnovasyon" başvuru süreci başladı. Bu alanda proje fikri ve ürünü olan katılımcıların 15 Ocak 2024 tarihine kadar yapacakları başvuruları https://batman.edu.tr/Birimler/1630/sayfalar/20644 adresinden gerçekleştirebilecekler.
Proje başvuruları akademik ve sektör temsilcilerinden oluşan bir heyet tarafından değerlendirildikten sonra en başarılı 20 proje sergiye davet edilecektir. Sergideki ikinci oylama ile ilk 3 proje aynı gün yapılacak konferansta sunulmak üzere seçilecektir. Konferansta ise ilk üç projenin sıralaması orada hazır bulunan katılımcıların oyları ile belirlenmiş olacaktır.



Rektör Demir : “ Dünyada Olduğu Gibi Ülkemizde De Enerji Alanında Güzel Fikirler Var”
“Enerji konusunda ilimizin sunduğu imkanların yanı sıra, ekosistemin yeni yollar aramamız için verdiği sinyaller yıllardır insanlığı bu noktada yeni fikirler üretmeye zorluyor. Hiç bir şeyin sonsuz olmadığı dünyamızda kaynakların da bir sonu var. Kaynaklarımızı minimum düzeyde kullanıp, maximum verim almamız gereken çağdayız. Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de konuyla alakalı güzel fikirler var. Düzenlediğimiz bu projeler ile o fikirlere ulaşıp onları hayatın içinde yaşatmayı hedefliyoruz” şeklinde düşüncelerini ifade etti.