16
Aralık
2022
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz Rektör Demir’i Ziyaret Etti


Üniversitemiz tarafından düzenlenen “Genç Anne Babaların Dijital Ebeveynlik Farkındalığını Geliştirme Projesi” tanıtım toplantısına katılmak üzere üniversitemize gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’i ziyaret etti. 15 Aralık 2022 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesinde gerçekleşen ziyarette Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz’a üniversitemizin akademik ve fiziki gelişimi hakkında bilgiler veren Rektör Demir, Batman Üniversitesinin son dönemde hayata geçirdiği proje ve çalışmaları anlattı.


 
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında enerji alanında pilot üniversite seçilen Batman Üniversitesinin enerji konusunda da önemli çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Rektör Demir, bu çalışmaların üniversitemizin ulusal ve uluslararası görünürlüğünü artırdığını dile getirdi. Ulusal ajanslar tarafından desteklenen projelerin üniversitemiz adına büyük önem arz ettiğini belirten Rektör Demir, bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel alandaki çalışmalarla da üniversitemizin adından sıkça söz ettirdiğini anlattı. Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları kapsamında ilimizdeki birçok okulda derslerin verildiğini, bu buluşmalarla lise ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerle bir araya gelindiğini söyleyen Prof. Dr. İdris Demir, gençlerin hayatlarına ışık tutacak bilgilerin bu buluşmalar sayesinde verilebildiğini sözlerine ekledi.
 
Batman Üniversitesinin çalışmalarını ve projelerini yakından takip ettiklerini belirten Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e çalışmalarında başarılar diledi.