15
Eylül
2023
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran Üniversitemiz ve Lise Öğrencilerine Başarı Öyküsünü Anlattı

Üniversitemiz ve şehrimizde bulunan öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak ve akademisyenlerimizin öğrencilere rol modelleri tanıtması, tecrübelerini paylaşıp öğrencilerde farkındalık oluşturması amacıyla düzenlenen “Geleceğe Işık Tutan Gerçek Hayattan Başarı Öyküleri” etkinliklerinin yeni dönemde ilk konuğu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran oldu. Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemiz yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Etkinliğin açış konuşmasını yapan Rektör Demir, akademisyen-öğrenci buluşmalarının ilk etkinliğini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz ifadelerini kullandı.



Prof.Dr. Yusuf Baran: “Batmanlı Bir Öğrencinin Uluslararası Başarı Öyküsünü Anlatacağım”
İlimizde bulunan okullardan gelen lise öğrencilerine ilham olmak ve geleceklerini yönlendirme noktasında seslenen Baran, “Sizlere yapamaz, okuyamaz, başaramaz sözleriyle gelenlere kulaklarınızı tıkayın. Batman’dan ODTÜ’ye oradan da Amerika’ya uzanan bir akademik hayatım oldu. Bunun sırrı sadece çok çalışmak ve başaracağınıza inanmaktır” dedi.



Etkinlik, Prof. Dr. Yusuf Baran’ın öğrencilerden gelen soruları cevaplaması ve Rektör Demir’in plaket takdimiyle sona erdi.