08
Kasım
2023
İslam Ahlakı Konferansı'nda Bu Haftanın Konuğu Prof. Dr. Abdulfettah El-Awaisi Oldu

Üniversitemizde seri olarak başlayan İslam Ahlakı konferansının bu haftaki konuğu Prof. Dr. Abdulfettah El-Awaisi oldu. Filistinli araştırmacı, akademisyen Prof. Dr. Abdulfettah El-Awaisi ‘Mescid-i Aksa Sevgisi’ konulu konferans verdi. 7 Kasım 2023 tarihinde üniversitemizin fen-edebiyat fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa vatandaşlar ve öğrenciler yoğun katılım gösterdi.



Ev sahibi olarak İslam Ahlakı konferanslarıyla pek çok konuğu üniversitemize davet etmenin onurunu yaşadıklarını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, El-Awaisi ile bir zamanlar çalışma fırsatı bulduğunu ve ondan çok şey öğrendiğini ifade etti.



Türkiye’de Kudüs üzerine çalışmalar yürüten bilim insanı El-Awaisi, Mescid-i Aksa’yı sadece müslümanların bildiğini farkettiğini ve bu konu üzerine çalışmalar yapılması gerektiğini anladığını söyledi. Doğduğu topraklarda annesinden Mescid-i Aksa sevgisini öğrendiğini, babasından ise ona ülkeyi ileriye taşımak için ilim öğrenmenin öğüdünü alarak bilim insanı olarak bugünlere nasıl geldiğini öğrencilere aktardı. Konferansın sonunda Rektör Demir, Dün Bugün Yarın Batman kitabını takdim ederek, konuşmalarından dolayı El-Awaisi’ye teşekkür etti.