Ekim
İslam Ahlakı Konferans Konuğu Gazeteci - Yazar Yusuf Kaplan Öğrencilerimizle Buluştu

Öğrencilerimize öğrenim hayatında kazandırılacak değerler yanında temel değerler konusunda da rehberlik etmeyi amaçlayan Üniversitemizde, bir seri olarak düzenlediği İslam Ahlakı Konferansı kapsamında Gazeteci - Yazar Yusuf Kaplan tarafından gerçekleştirilen Medeniyet Fikri ve Ümmet Bilinci konulu söyleşi gerçekleştirildi. 26 Ekim 2023 tarihinde Üniversitemizin Merkez Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, üniversitemiz yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve Batman’dan vatandaşlar katıldı.

Kaplan: “Ruhu Olan Tek Coğrafya Yaşadığımız Bu Toprak; Özümüzü, Ruhumuzu Unutmamalıyız”
İnsanın özüne yabancılaştırıldığını söyleyen Kaplan, bir toplumun başına gelebilecek en büyük felaketin başına ne geleceğinin bilinmemesi olduğunu dile getirerek kendimize dönmemiz gerektiğini zira başkasının dünyasıyla kendi dünyamızı kurmamızın mümkün olmadığını, felsefi, ahlaki, kültürel, bilimsel, entelektüel bir birikim ortaya koyamadığımız sürece özümüze dönemeyeceğimizi kaydetti. Filistin’de yaşanan olaylar ile de bu durumu ilişkilendiren Kaplan daha güçlü olmamız gerektiği gerçeğine vurgu yaptı. Kendisinin de geleceğe daha fazla katkı sunmak ve donanımlı bireyler yetiştirecek donanımlı eğitimcileri yetiştirmek amacıyla Medeniyet Tasavvuru Okulu açtığının ve birçok şube ile yaş gözetmeksizin ilim öğrenmek isteyen herkese eğitim verdiklerinin bilgisini paylaştı. Konferansı ilgi ile dinleyen katılımcılar program sonunda Kaplan ile hatıra fotoğrafı çekildi.