18
Ekim
2022
IEEE Global Energy Conference 2022 (GEC2022)’nin Hazırlıkları Tamamlandı

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması kapsamında enerji alanında pilot üniversite seçilen ve bu misyonunu pekiştirmek için önemli çalışmalar yapmaya devam eden üniversitemizde, 26-29 Ekim 2022 tarihinde Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan IEEE Global Energy Conference 2022 (GEC2022)’nin ön değerlendirme toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve düzenleme kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.  Ön değerlendirme sonunda, 24 ülkeden toplam 132 bilimsel çalışmanın 91 tanesi IEEE standartlarına uygun hakem değerlendirmesinden geçerek yüzde 68 kabul oranı ile standart Dünya ortalaması sağlandı.


 
Konferansta Sunulan Araştırma Faaliyetleri, IEEE Tarafından WOS’ta (Web of Science) İndekslenecek
Dünya ölçeğinde enerji alanında yapılan çalışmalar ile patent ve yeniliklerin uluslararası katılımcılar tarafından ele alınacağı konferansta, dünyada enerji alanında önde gelen bilim insanları Josep M Guerero ve Hassan Bevrani konferansa katılım sağlayarak açış konuşması ve sunum yapacaklar. Konferansta sunulan araştırma faaliyetlerinin IEEE tarafından WOS’ta (Web of Science) indekslenmesiyle konferans katılımcılarına büyük bir fırsat sunulmuş olacak.
 
Rektör Demir: “Konferans Adeta Bir Enerji Zirvesi Mahiyeti Taşıyacak”
Türkiye’de ilk kez düzenlenecek bu denli önemli bir konferansın üniversitemiz ev sahipliğinde yapılmasının ne kadar doğru yolda olduklarının bir nişanesi olduğunu belirten Rektör Demir, enerji alanına ilgi duyan herkesin konferansı takip etmesi tavsiyesinde bulundu.  Konferansa dünya çapında bilim insanlarının katılacağının altını çizen Rektör Demir,  enerji alanında birçok önemli başlığın farklı perspektiflerle değerlendirileceğini vurguladı. Konferansın adeta bir enerji zirvesi mahiyetini taşıyacağını söyleyen Rektör Demir, Batman Üniversitesinin dünyadaki tanınırlığına büyük katkıları olacağını kaydetti.
Batman Üniversitesinin YÖK tarafından enerji alanında pilot üniversite seçilmesinin ardından, bu alandaki çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirten Rektör Demir, akademik personele ve öğrencilere bilimsel fayda sağlayacak nitelikli çalışmaları gerçekleştirmekten imtina etmeyeceklerini söyledi. Konferans katılımcılarına şimdiden başarı dileklerinde bulunan Rektör Demir, konferansın tüm süreçlerinde emek harcayan herkese teşekkür etti.
İngilizce düzenlenecek IEEE Global Energy Conference 2022 (GEC2022) bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.