09
Aralık
2021
Hayata Dokun Projesinin İlk Dersi Fen Lisesi Öğrencilerine Verildi

Üniversitemiz, Batman Belediyesi ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte imzalanan “Hayata Dokun” projesi kapsamında 8 Aralık 2021 tarihinde emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Yılmaz tarafından Fen Lisesi öğrencilerine “Yüce Dinimiz İslam, Kâinat ve Fizik” konulu projenin ilk dersi verildi. Batman Fen Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen ilk derse Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Çın, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



Fen Lisesi okulunun tanıtım videosunun izlenmesinin ardından Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Yılmaz, "Yüce Dinimiz İslam, Kâinat ve Fizik" konulu dersi öğrencilere anlattı. Eğitim ve bilim sayesinde evren ile atom altı parçacıkları gibi varlıkların organize edilişlerini öğrendiğimizi belirten Yılmaz, ulaşılan teknoloji ile birçok yeni varlığın keşfedildiğini söyledi. Kutsal kitapların insanları tabiatı incelemeye teşvik ettiğini anlatan Yılmaz, bu sayede bilimde büyük ilerlemeler yaşandığını, evrenin bilinmeye başlandığını ve yeni şeyler ortaya koyulduğunu kaydetti.



Prof. Dr. Ali Yılmaz’ın konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak onlarla sohbet etti. Bu eğitimin “Hayata Dokun” projesinin ilk yansıması olduğunu dile getiren Rektör Demir, Batman ilinde bulunan okullarda akademik eğitimlerin hızla devam edeceğini belirtti. Gençlerin akademik hayata yönelmesini çok önemsediklerini ifade eden Rektör Demir, proje ile gençlerin hem bilgi seviyelerini arttırmayı hem de akademik eğitime yönlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.