21
Ekim
2021
Hasankeyf Turizm Platformunun Birinci Toplantısı Gerçekleştirildi


Hasankeyf Turizm Platformu 1. Toplantısı, 15 Ekim 2021 tarihinde Üniversitemiz Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda yapıldı. Toplantıya Batman Valisi Hulusi Şahin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Batman İl Turizm ve Kültür Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, DİKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Alanlı ve GAP İdaresi Turizm Koordinatörü Suphi Özer katıldı.



Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Hasankeyf Kaymakamlığının iş birliği ile düzenlenen platformda, Hasankeyf’in turizm potansiyelini geliştirerek Hasankeyf’te turizmin sürdürebilirliğini sağlamak amaçlandı. Hasankeyf’in bölgesel turizm destinasyon markası Mezopotamya adı altında tanıtılmasının hedeflendiği toplantıda ayrıca Hasankeyf’in turizm potansiyelinin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılması da amaçlanıyor.

Hasankeyf Meslek Yüksekokulunun 2018 yılında kurulmasıyla birlikte Hasankeyf turizmine akademik katkı sağlayan üniversitemiz, Dicle Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında Hasankeyf Uygulama Otelini 2020 yılında bölge turizminin hizmetine sundu. Üniversitemiz Hasankeyf turizmine daha fazla katkı sağlamak için konferans ve seminerlerini Hasankeyf’te yaparak Hasankeyf’in kongre aktiviteleriyle de anılmasını sağlamaya çalışıyor.



Rektör Demir: “Enerjimizi Hasankeyf Turizmine Aktararak Gelişime Destek Vereceğiz”
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Hasankeyf Turizm Platformunun Hasankeyf turizmine katkı sağlayacağını ve Hasankeyf Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni programlar açarak Hasankeyf’e destekte bulunacaklarını belirtti. Hasankeyf turizminin gelişmesi noktasında paydaşlarımızın desteğinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. İdris Demir, “Enerjimizi Hasankeyf turizmine aktararak gelişime destek vereceğiz.” dedi. Rektör Demir, ilerleyen dönemlerde yapılan enerji çalışmalarını yerinde incelemek adına ATOM Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini Hasankeyf Uygulama Otelinde ağırlayacaklarını anlatarak 2022 yılında Edebiyat Turizmi ve Türk Masal Külliyatı çalışmaları konusunda çalışma yapan öğretim üyelerinin katılımıyla bir lansman düzenleneceklerini söyledi.



Vali Şahin: “Hasankeyf’in Turizm Anlamında Ciddi Bir Potansiyeli Var”
Hasankeyf Turizm Platformunun Birinci Toplantısında bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, “Hasankeyf’in turizm anlamında ciddi bir potansiyeli var.” dedi. Hem iç hem devdış turizmde ciddi beklentilerinin olduğunu kaydeden Vali Şahin, bu tür turizm platformlarının turizmin ilgisini doğru yöne yönlendirme  ve geçmiş dönemlerde yapılan hataların tekrarlanmaması anlamında çok değerli ve kıymetli olduğunu vurguladı. Vali Şahin sözlerini şu şekilde tamamladı: “İlçede yürütülen bazı projeler inşaat halinde ve kısa zamanda hizmete girecek. Devasa bir millet bahçesi yapılacak. Ayrıca valilik olarak hazırlamış olduğumuz projelerin finansmanı ile ilgili çalışıyoruz. O projeler Hasankeyf turizmine katkı sağlayacak.”
Toplantı, görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardında sona erdi.