20
Ekim
2024
Hasankeyf Meslek Yüksek Okulu’ndan Gercüş 3. Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivaline Stantlı Katılım

Batman Valiliği, Gercüş Kaymakamlığı ve Gercüş Belediyesi iş birliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bağ Bozumu Festivali, Gercüş ilçesinin Kazım Koyuncu Caddesi’nde büyük bir coşkuyla kutlandı. Etkinliğe Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya, Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde kemençe, dengbej performansları, çocuk şenliği ve konser gibi çeşitli etkinlikler yer alırken Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve protokol üyeleri, cevizli sucuktan yapılmış kurdeleyi keserek festivalin açılışını gerçekleştirdi.



Açılışın ardından Üniversitemiz Hasankeyf Meslek Yüksekokulu standını ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve protokol üyeleri, öğrencilerle bir araya geldi. Bakan Şimşek, Bakan Yardımcısı Kaya, Milletvekili Nasıroğlu ve Rektör Demir, Üniversitemiz öğrenci ve öğretim elemanlarıyla beraber cevizli sucuk yapımında bulunarak geleneksel lezzetin hazırlanmasına katkıda bulundu.



Standı ziyaret eden misafirlere yörenin pekmezle yapılan cevizli sucuğu, havdel tatlısı, Hasankeyf'in meşhur inciriyle yapılmış incir kurabiyesi ve şeker ilavesi olmadan yine pekmezle yapılmış olan reyhan şerbeti ikramında bulunuldu. Festival süresince Üniversitemizin yayın evine ait kitaplar ve sinevizyon gösterimi ile misafirlere Üniversitemize ait çalışmalar tanıtıldı. Standı ziyaret ederek öğrenci ve akademisyenler ile sohbet eden Rektör Prof. Dr. İdris Demir, bu tür etkinliklerin üniversite-kamu-özel sektör iş birliğini güçlendirdiğini, öğrencilerin teoride öğrendiklerini pratikte uygulama şansı yakaladığını ifade etti. Üniversitenin gastronomi, konaklama ve turizm alanındaki uzman akademisyenlerinin de sadece öğrencilere değil, bölge halkına da tecrübelerini aktarma imkânı bulduğunu belirten Rektör Demir, bu çalışmaların hem Batman Üniversitesinin eğitim kalitesinin yükselmesi hem de bölgenin kalkınmasına katkı verme arayışının bir parçası olduğunu ifade etti.



Hasankeyf Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Çorbacı ise, üniversitenin uygulamalı eğitime verdiği önemi ve bu kapsamda yapılan çalışmaları aktardı. 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılında programların genişletildiğini ve öğrencilere gastronomi alanında daha fazla uygulamalı eğitim fırsatı sunulduğunu belirtti. Doç. Dr. Çorbacı, Hasankeyf inciriyle yapılan kurabiyenin yerel bir ürün olarak üniversitenin katkısıyla tanıtıldığını ve büyük ilgi gördüğünü belirtti.



Protokol üyeleri, açılışın ardından Gercüş’ün üzüm bağlarına geçti ve bağ bozumu etkinliğinde bir araya gelerek mezrone üzümü topladı. Festival, katılımcılara yöresel ürünler ikram edilmesinin ardından yapılan uçurtma şenliği ve konserle sona erdi.