07
Haziran
2021
Güzel Sanatlar Fakültesi İlk Dijital Sergisini Açtı

Üniversitemiz ve Batman’ın ulusal ve uluslararası alanda bilinirliğini artırmayı hedefleyen ilk Batman Üniversitesi Dijital Sergi açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyeleri ve Resim Anasanat Dalı Programında öğrenim gören yüksek lisans öğrencilerinin çalışmalarından oluşan “İS’S NITANAS” adını taşıyan dijital serginin sanatseverlerle buluşması nedeniyle Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, sanat ve sanatçıya destek olmak amacıyla her türlü imkânı sunmaya hazır olduklarını belirterek sanat ve sanatçının önemine dikkat çekti: “Sanat, insanın ihtiyaç duyduğu estetik arayışa cevap veren ve insanı bedenen ve ruhen besleyen önemli bir güçtür. Küresel salgının sürdüğü olağan dışı bir zamanda bile sanat, insana ve yaşama değer katmaktadır. Covid-19 salgının yarattığı olumsuz atmosferde dahi kendine bir yön bulan sanatsal çalışmaları, insana ve yaşama dokunduğu için önemsiyoruz. Üniversite öğretim elemanı ve öğrencilerimizin gerçekleştireceği sanatsal faaliyet ve etkinliklerin devamını umuyorum.”  Rektör Prof. Dr. Demir, serginin dijital olarak gerçekleştirilerek yediden yetmişe herkese ulaştırılacak olmasından ötürü mutluluk duyduğunu sözlerine ekleyerek serginin hazırlanmasında emeği geçen Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilere teşekkür etti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rohat Cebe ise,  salgın süresince yaşamın ve alışkanlıkların farklı bir boyuta evrildiğini, bu süreçte salgının olumsuz etkilerinden korunmak için dijital kaynakların her alanda olduğu gibi sanat alanında da kullanılmaya başlandığını, ilk dijital konserini gerçekleştiren Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ilk dijital sergiyi de açtığını vurgulayarak çalışmaya eserleriyle katılım sağlayan sanatçılara teşekkür etti. Güzel Sanatlar Fakültesi’ne verdiği destek ve katkılardan ötürü Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkür eden Dekan Prof. Dr. Cebe, Fakülte’nin tüm imkânlarını en yüksek performansla pratiğe dökerek çalışmalara devam edeceğini ifade etti.

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Haydar Balseçen de sergide 17 sanatçının 30 eserinin sergilendiğini, sanatın gizemli gücü ve geniş kitlelere ulaşılabilir olma özelliği temelinde nitelikli eserleri bir araya getirerek bu serginin çatısını oluşturduklarını dile getirdi. Doç. Dr. Balseçen; sıradanlığın dışında durma gayreti ve düşüncesinden hareketle olayları tersinden okumanın ve yeni önermeler sunmanın sergiye katılan sanatçıların kesişim noktası olduğunu, sergide yer alan çalışmaların kendine özgü kavramsal ve anlamsal içerikleri farklı teknik altyapılarla birleştirerek sosyolojik ve psikolojik mesajlar verdiğini ve bazen de izleyiciyi kendi düş dünyasıyla baş başa bıraktığını belirterek sergide; dijital fotoğraftan performansa, tuval resminden enstalasyon sanatı örneklerine kadar renkli bir yelpazenin sunulduğunu, bu doğrultudan hareketle farklı bakış açılarından oluşan eserlerin bir araya gelmesiyle sanatsal bir sinerjinin ortaya çıktığını ifade etti.

“İS’S NITANAS” adlı resim sergisi 07 Haziran - 07 Temmuz 2021 tarihleri arasında www.batman.edu.tr adresinden dijital olarak gezilebilecek.