16
Ekim
2024
‘Engelsiz Üniversite’ Etkinliklerinde 8. Hafta

Engelsiz Yaşam Bakım Merkezi’nde kalan engelsiz bireylere yönelik yürütülen eğitim faaliyetleri kapsamında Doç. Dr. Nuri Muhammet Çelik ve gönüllü öğrencileri tarafından ‘Hareket’ eğitimi verildi.
Batman Valiliği, Üniversitemiz ile Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan "Engelli Bireylere Yönelik Sanatsal, Sportif  ve Eğitsel Faaliyetlerin  Yürütülmesine İlişkin İş Birliği Protokolü: Engelsiz Üniversite” kapsamında Batman ilinde bulunan engelsiz yaşam merkezlerindeki farklı yaş grubundaki engelsiz bireylere eğitimler devam ediyor. Engelsiz bireylerin hem toplumla bütünleşmesi hem de bilişsel, duyusal, davranışsal, iletişimsel ile ince ve kaba motor becerilerin geliştirilmesine katkı sağlanması amacıyla imzalanan projenin 8. Haftasında toplam 4 etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında;


 
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nuri Muhammet Çelik ve gönüllü öğrencileri tarafından yürütülen ‘Hareket Eğitimi’ etkinliği yapıldı. Üniversitemiz merkez kampüsünde bulunan futbol sahasında gerçekleştirilen etkinlikte, farklı yaş aralıklarına sahip engelsiz bireyler ısınma hareketleriyle başlayarak, çeşitli oyunlar oynadı. Etkinlikte bireylerin beden ve ruh sağlıkları için günlük hareket etme ihtiyaçları giderildi.
 


Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Koray Çal tarafından yürütülmekte olan piyano dersleri de kaldığı yerden devam etti. Başlangıç seviyesinden eserlerin çalışıldığı etkinlikte engelsiz bireylere, nota bilgisi verildi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için hedefledikleri konser içinde çalışmalar yapıldığı bildirildi.