27
Kasım
2023
“Enerji Verimliliği ve Tasarrufunun Önemi” Konferansı Beşiri’de Düzenlendi

Enerji Koordinasyon Merkezi Yöneticileri Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul ve Doç. Dr. Mehmet Rıda Tür’ ün koordinasyonları ile düzenlenen “Enerji Verimliliği ve Tasarrufunun Önemi” adlı konferans Beşiri ilçemizin Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleşti. 23 Kasım 2023 tarihinde konuklara “Dün Bugün Yarın Batman” kitabının hediye edilmesi ile başlayan konferansa Vali Vekili ve İlçe Kaymakamı Muhammed Yılmaz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü,  İlçe Emniyet Amiri,  İlçe Jandarma Komutanı, okul idarecileri ve çok sayıda muhtar, imam katıldı.



Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Demir göreve geldiği günden bugüne enerji alanında yapılan çalışmalar, Batman’ın tanıtımı noktasında ve halkı bilinçlendirmek adına yaptıkları çalışmalardan söz etti. Bu çalışmaların kapsamının uluslararası olduğuna vurgu yapan Rektör Demir; Batmana dair, ihtisas alanımız olan enerjiye dair 13 kitap yayınladıklarını ve bu kitapları görev süresinin henüz 3. Yılını tamamlamamış olmasına rağmen çok kısa bir sürede bir yayın evi kurarak bastıkları bilgisini paylaştı. Ülkemizdeki kütüphanelerin yanı sıra bu kitapların yurt dışındaki bazı kütüphanelerde de yerini aldığını ifade etti.



Enerjinin verimli kullanılması ve tasarrufunun önemi konusunda konferanslarını gerçekleştiren Enerji Koordinasyon Merkezi Yöneticilerimiz bölgemizde yaşanan su sıkıntıları bu durumun sebeplerini, bu durumun yanlış uygulanan tarımsal faaliyetlerle bağlantısını, ekonomiye ve geleceğe olan etkisini salondaki dinleyicilerle paylaştılar. Bunun yanı sıra sunumlarında elektrik alanında da yapılacak olan tasarrufun önce evde başlaması gerektiğine dair rakamsal verilere yer verdiler. Alanlarında kanaat önderi olan muhtar ve imamlardan bu konuda çevrelerini bilgilendirmelerini istediler.
Konferans sonrasında daha çok ziraat konusunda yapılan yanlış uygulamaların enerji kullanımına maddi ve manevi olumsuz etkileri üzerine soru soran katılımcıları fark eden Vali Vekili Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz, zirai uygulamalar kapsamında da halkın bilgilendirilmesi gerektiğini ifade ederek Rektörümüzden bu konu ile ilgili de konferans beklediklerini ilettiler.